NFL-viikkokatsaus: Eagles palkkasi OC:n, Buccaneers antoi potkut ykköskeskushyökkääjälleen

NFL-viikon alku on jälleen ollut varsin kiireistä aikaa pelaaja- ja valmentajamarkkinoilla. Seuraavassa katsaus alkuviikon tapahtumiin.

Hallitseva NFL-mestari Philadelphia Eagles palkkasi uudeksi hyökkäyksen koordinaattorikseen laitahyökkääjien valmentajana seurassa viime kaudella toimineen 46-vuotiaan Mike Grohin. Mies korvaa tehtävässä Coltsin peräsimeen siirtyneen Frank Reichin. Groh on valmentanut NFL:ssä kaudesta 2013 alkaen miehen valmennettua sitä ennen reilun kymmenen kauden ajan yliopistosarjoissa.

Tampa Bay Buccaneers vapautti ykköskeskushyökkääjänsä Doug Martinin sopimuksestaan kuuden kauden jälkeen. Tulokaskaudellaan 1454 juoksujaardia merkkauttanut Martin lähestulkoon toisti temppunsa kaudella 2015 keräten 1402, minkä myötä Bucs palkitsi miehen 5-vuotisella 35,75 miljoonan dollarin jatkopahvilla, joista mies ehti pelata seurassa vain kaksi ensimmäistä. Miehen viime kauden alun huumekärystä tulleesta neljän ottelun pelikiellosta johtuen Buccaneersin ei tarvitse maksaa kallispalkkaiselle 29-vuotiaalle taalaakaan tulevista kolmesta kaudesta, joiden aikana keskushyökkääjän vuosipalkka olisi sopimuksen mukaan pyörinyt noin seitsemässä miljoonassa taalassa.

Kansas City Chiefs on hankkinut Oakland Raidersista kenkää saaneen kulmapuolustaja David Amersonin vuoden ja kuuden miljoonand dollarin sopimuksella. Jalkavammasta viime kaudella kärsinyt 26-vuotias pelasi päättyneellä kaudella vain kuusi ottelua. Mies siirtyi Oaklandiin Redskinsistä alkukaudesta vuonna 2015.

Arizona Cardinalsin seurahistorian paras laitahyökkääjä Larry Fitzgerald jatkaa uraansa myös tulevalla kaudella. 34-vuotias legenda pelasi varsin hyvän sesongin heikossa Cardinalsissa edeten pallon kanssa 1156 jaardia. Touchdowneja mies iski kuusi. Tuleva Hall of Fame -hyökkääjä on NFL-historian kolmanneksi eniten kiinniottojaardeja saalistanut pelaaja 15545 jaardin lukemalla. Fitzgeraldin tulevan kauden peruspalkka on kermaiset 11 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi konkarin tilille tipahtaa mm. 2,5 miljoonan taalan allekirjoitusbonus.

Houston Texans ilmoitti jo viikonloppuna purkaneensa viime kaudella 10 ottelua pelikiellossa olleen seurahistorian taklaustilaston kärkimies Brian Cushingin sopimuksen. Dopingpannan takia suurimman osan päättyneestä kaudesta kentän laidalla viettänyt 31-vuotias tukimies tekee tilaa Zach Cunninghamille, joka otti Cushingin paikan avauskokoonpanossa tämän pelikiellon aikana. Cushing edusti Texansia kaikkiaan peräti yhdeksän kauden ajan merkkauttaen tuona aikana 424 taklausta. Viime kaudella konkari nähtiin tositoimissa vain viidessä ottelussa.

Chicago Bears tiedotti antaneensa lähtöpassit vain kahden kauden ajan seuraa edustaneelle tukimies Jerrell Freemanille. Viime kaudella vain yhdessä ottelussa esiintynyt 31-vuotias joukkueen puolustuksen kapteeni oli Bearsin toissakauden taklaustilaston ykkösmies 110 taklauksellaan, mikä oli kova suoritus neljä ottelua pelikiellon vuoksi sivussa olleelta tukimieheltä. Ennen uraansa Bearsissa Freeman edusti neljän kauden ajan Indianapolis Coltsia merkkauttaen kolmella näistä yli 100 taklausta. Miehen tulevan kauden palkka olisi ollut 5,3 miljoonaa dollaria.

SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA