Tämä mielenkiintoinen siirtokuvio auttaisi sekä Broncosia että Billsiä huippupelinrakentajan hankinnassa

NFL:n vapaiden pelaajien markkinoiden alkuun on aikaa alle kuukausi ja spekulaatiot tulevan kauden kokoonpanoista käyvät juuri nyt kuumimmillaan. Pelinrakentajamarkkinoiden nimekkäimmällä tähdellä Kirk Cousinsilla on varaa mistä valita, joskin miehen nykyinen seura Washington Redskins saattaa vielä sekoittaa pakkaa antamalla miehelle rahakkaan franchise tagin ja yrittämällä treidata tämän sen jälkeen uuden hankintansa Alex Smithin tieltä.

Mikäli Cousins päästetään vapaille markkinoille, on miehellä sekalainen seurakunta ottajia liigan kärkipään joukkueista kellarikerroksen rupusakkeihin, jotka saattavat iskeä miehen eteen järjettömiä sopimustarjouksia. Yksi mielenkiintoisimmista Cousinsin tavoittelijoista on parin vuoden takaisesta Super Bowl -voitostaan lähtien pahoissa pelinrakentajaongelmissa paininut Denver Broncos, jonka ainoana esteenä on tiukka palkkakattotilanne.

Joukkueen on pakko siivota rosteriaan uutta pelinrakentajaa varten ja todennäköisimmät lähtijät ovatkin kallis kulmapuolustaja Aqib Talib sekä puolustuksen endinä pelaava Derek Wolfe, joiden palkkakattoon laskettava yhteissumma tulevasta kaudesta on 23 miljoonaa dollaria. Mahdollisia lähtijöitä voisivat olla myös kokeneet laitahyökkääjät Emmanuel Sanders sekä Demariyius Thomas, joskin tämä vaihtoehto söisi huomattavasti Cousinsin mielenkiintoa seuraa kohtaan.

CBS Sports
heittikin ilmoille varsin mielenkiintoisen siirtokuvion, joka auttaisi sekä Broncosia että niin ikään uutta pelinrakentajaa etsivää Buffalo Billsiä naaraamaan jo ensi kaudeksi itselleen mitat täyttävän ykköspelinrakentajan – sikäli mikäli Broncos aikoo lähteä tosissaan mukaan kilpailuun Cousinsin palveluksista. Broncosilla on käytettävissään tulevan varaustilaisuuden viides varausvuoro, joka on vanhan liiton matematiikan mukaan noin 1700 pisteen arvoinen. Billsillä on puolestaan käytettävissään 1. kierroksen 21. ja 22. varausvuorot, joiden yhteenlaskettu arvo on 1580 pistettä. Tasatakseen treidin Bills voisi luovuttaa Broncosille lisäksi 56:n overall pickin (350 pistettä) vaihdossa Broncosin 71. overall pickiin (235 pistettä).

Miksi kyseinen varausvuoroilla kikkailu sitten hyödyttäisi molempia joukkueita? Bills saisi tällä tavoin itselleen aikaisen varausvuoron, jolla se pääsisi varaamaan pelinrakentajan ennen kuin esimerkiksi New York Jets ehtii napata jonkun varausluokan kärkilupauksista. Broncos puolestaan saisi itselleen yhden sijasta kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa, joiden avulla se pystyisi täydentämään Talibin ja Wolfen mahdollisten ulosostojen jättämää aukkoa. Billsillä puolestaan on jo ennestään toisen kierroksen varausvuoro (56. overall) seurauksena Sammy Watkinsin myynnistä Ramsiin. Lisäksi seuralla on käytössään kaksi kolmannen kierroksen varausvuoroa. Broncos pääsisi siirron myötä poimimaan peräti neljä pelaajaa 21. ja 56. varausvuorojen välillä.

Skenaariossa olisi näin ollen kaksi voittajaa: Broncos voisi käyttää kaikki voimavaransa Cousinsin hankintaan, kun taas Bills pääsisi nappaamaan jonkun draftin ennakkoon kovimmasta pelinrakentajanelikosta Sam Darnold, Josh Allen, Josh Rosen, Baker Mayfield. Molemmille jäisi myös riittävä määrä kärkipään varausvuoroja kokoonpanojensa täydentämiseen.

Redskinsin mahdollinen rooli pakan sekoittajana näyttelee suurta roolia offseasonin sopimuskuvioiden kannalta, joten tulevista viikoista onkin lupa odottaa erittäin mielenkiintoista.

SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA