Vain seitsemän NFL-ottelua aloittaneesta pelinrakentajasta liigan parhaiten palkattu pelaaja!

San Fransisco 49ers ilmoitti torstaina seuran päässeen sopuun jatkosopimuksen ehdoista New England Patriotsista kesken päättyneen kauden seuraan hankitun pelinrakentaja Jimmy Garoppolon kanssa. 26-vuotias, vain seitsemän NFL-ottelua aloittanut Garoppolo solmi Ninersin kanssa 5-vuotisen sopimuksen, jonka arvo on käsittämättömät 137,5 miljoonaa dollaria, joskin vain 74 miljoonaa tästä summasta on ns. guaranteed-tuloa eli rahaa, jonka pelaaja varmasti tienaa sopimuksesta.

Garoppolon kausikohtainen keskipalkka on uuden megadiilin myötä kermainen 27,5 miljoonaa dollaria, mikä on puoli miljoonaa taalaa enemmän mitä entinen palkkakunkku, Detroit Lionsin pelinrakentaja Matthew Stafford tienaa omasta sopimuksestaan.

Garoppolo varattiin NFL:ään New England Patriotsin toimesta toisen kierroksen lopulla vuoden 2014 draftissa. Peliaika seuralegenda Tom Bradyn takana jäi kuitenkin minimiin ja miehen molemmat startit tulivatkin toissa kauden alussa Bradyn kärsiessä pelikieltoaan. Patriots treidasi tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelanneen Garoppolon uudellenrakennuksen keskellä olevaan 49ersiin päättyneen kauden puolivälissä, joskin tositoimiin aloittavaksi pelinrakentajaksi mies pääsi vasta kauden viidessä viimeisessä ottelussa joukkueen jo menetettyä pudotuspelimahdollisuutensa.Tuossa vaiheessa 1-10-rekordissa liigan pohjilla rämpinyt joukkue olikin Garoppolon johdolla kuin uudistisyntynyt voittaen kaikki viisi viimeistä otteluaan pelinrakentajan heitettyä seitsemän TD:tä ja viisi syötönkatkoa syöttötarkkuuden ollessa 67,4.

Oliko viime kauden lopun onnistuminen vain pelkkä suonenveto vai onko Garoppolosta todella Ninersin uuden tulemisen keulakuvaksi? Lähihistoria ainakin tuntee vastaavanlaisen tapauksen, jossa muutaman ottelun Denver Broncosissa aloittanut Brock Osweiler sai jättisopimuksen Houston Texansin aloittavaksi pelinrakentajaksi katastrofaalisin seurauksin. Koko kaupunki odottaa nyt ihmetekoja uudelta kultapojaltaan jonka paineidensietokyky mitataan todenteolla vasta ensi kaudella.