Viimeisen 10 kauden aikana eniten edettyjä jaardeja kerännyt NFL-hyökkääjä lopettaa uransa

10 kautta NFL:ssä Chicago Bearsin ja viimeksi New York Jetsin riveissä pelannut keskushyökkääjä Matt Forte lopettaa uransa. 32-vuotias Forte on Bearsin 2. kierroksen varaus vuodelta 2008. NFL-uransa kahdeksan ensimmäistä kautta Bearsia edustanut Forte on chicagolaisseuran historian toiseksi eniten juoksujaardeja kerännyt pelaaja edellään vain legendaarinen Walter Payton. Yhteensä Forte juoksi urallaan 9796 jaardia.

Forte oli ensimmäisiä ns. uudenajan keskushyökkääjiä, jotka olivat juoksupelin lisäksi tehokkaita pallon kiinniottajia heittopeleissä. Monipuolinen 191-senttinen running back eteni yhtä vaille jokaisella Bearsissa pelaamallaan kaudella yli 1400 kokonaisjaardia. Neljällä kaudella yli 1600 jaardia edennyt Forte sai Pro Bowl -valinnat kausilta 2011 ja 2013. Parhaalla kaudellaan 2013 Forte keräsi upeat 1933 kokonaisjaardia ja 12 TD:tä.

Heikommin sujuneen kauden 2015 jälkeen Bears päästi miehen vapaille markkinoille, minkä jälkeen Forte päätti uransa pelaamalla kaksi viimeistä kauttaan Jetsin organisaatiossa. Miehen uran aikana keräämä 9796 juoksujaardin lukema on 33. paras kaikista liigan pelaajista, minkä lisäksi mies on kaikkien aikojen kokonaisjaarditilastossa 28. sijalla jaardilukemalla 14468. Mies kärsi viimeiseksi jääneellä kaudellaan polvivammasta, mikä oli osittain vaikuttamassa monipuolisen keskushyökkääjän lopettamispäätökseen. Forten viimeisen kymmenen kauden aikana keräämä kokonaisjaardimäärä on paras kaikki liigan pelaajat yhteenlaskettuna.

Forten Twitter-tilillään julkaisema viesti luettavissa alta:

KATSO MYÖS: Offseasonin kaikki tärkeimmät sopimus- ja siirtouutiset, jatkosopimukset ja ulosostot löydät nyt reaaliajassa SOPIMUSUUTISET-sivulta!