49ersiin siirtynyt Richard Sherman: “Seahawks kadottanut suuntansa”

Seattle Seahawksin yli puoli vuosikymmentä yhdessä seuralle menestystä tuonutta pelaajarunkoa ollaan laittamassa uusiksi kovalla kädellä meneillään olevalla offseasonilla. Yksi ulososton kohteeksi joutuneista oli seuran legendaarisen Legio of Boom -puolustuksen ehkä tunnetuin pelaaja, kulmapuolustaja Richard Sherman.

Divisioonavastus San Fransisco 49ersin kanssa 3-vuotisen ja reilun 27 miljoonan dollarin sopimuksen lähes välittömästi ulosostonsa jälkeen allekirjoittanut 29-vuotias 3-kertainen 1. All-Pro-pelaaja ja Super Bowl -voittaja ei ollut kokeneen puolustuksen ainut lähtijä, sillä seura treidasi jo 32-vuotiaan puolustuksen linjapelaajansa Michael Bennettin, joka siirtyy Eaglesin riveihin. Lisäksi safety Earl Thomas on seuran myyntilistalla, minkä lisäksi myös Kam Chancellorin ja Cliff Avrillin jatko seurassa on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu.

ThomaHawk-podcastissa vieraillut Sherman ei malttanut olla kuittailematta ex-seuralleen. Mies kertoi mm. että päävalmentaja Pete Carrollin vitsit on seuran veteraaniosaston parissa jo varsin loppuun kulutettu. “Olimme kirjaimellisesti kuulleet ne kaikki. Tiesimme läpät jo ennen kuin hän edes aloitti niiden kertomisen”, Sherman piikittelee NFL:n vanhinta päävalmentajaa.

Myöskään menestyneiden veteraanipelaajien arvostus ei kulmapuolustajan mielestä ollut enää huipussaan. “Luulen heidän menettäneen hieman otettaan siinä, miten he arvioivat pelaajia ja kehittävät heitä. He etsivät uusia kykyjä vaikka heillä on valmiina nippu tulevia Hall of Fame -kavereita”.

Kritiikki saattaa kuulostaa katkeralta, onhan Seahawksin puolustuksen runko pysynyt kasassa NFL-mittapuulla harvinaisen pitkään. Nuorempien pelaajien kartoitus taas on luonnollinen osa bisnestä varsinkin tilanteessa, jossa lähes koko puolustus koostuu jo menestyneestä ja kymmeniä miljoonia tienanneista veteraaneista, joilla ei ole enää mitään todistettavaa ja joiden ura alkaa kääntyä loppusuoralle.

Kysyttäessä oliko siirtymisellä juuri 49ersiin tekemistä sen kanssa, että Seahawks ja Niners kohtaavat vuosittain kahdesti runkosarjassa jotain tekemistä toistensa kanssa, Sherman antoi kuitenkin kieltävän vastauksen: “Niners oli ensimmäinen seura joka otti yhteyttä ja osoitti suurinta mielenkiintoa, sekä tarjosi eniten rahaa”.

Mahdollisuus Seahawksin kohtaamiseen kahdesti kaudesta oli siis pelkkä bonus, joka miellyttää varsinkin faneja. Tulevan kauden 49ers-Seahawks-ottelut onkin ympyröitä isolla tussilla lähes kaikkien liigaa seuraavien papereihin.