Arizona Cardinals ulososti keskushyökkääjälegenda Adrian Petersonin sopimuksen viimeisen vuoden – ura ohi?

Arizona Cardinals on ulosostanut takavuosien megatähti Adrian Petersonin viimeisen sopimusvuoden. Asiasta twiittasi maanantaina ESPN:n NFL-sisäpiiritoimittaja Adam Schefter.
Reilun viikon päästä 33 vuotta täyttävä Peterson on yksi NFL-historian parhaista keskushyökkääjistä, joskin viimeisen kolmen kauden aikana entinen juoksujaardikuningas on nähty kentällä vain kymmenessä ottelussa. Urallaan upeat 12276 juoksujaardia 11 kauden aikana edennyt Peterson on liigan historian 12. eniten juoksujaardeja kerännyt pelaaja. Kymmenen ensimmäistä kauttaan Minnesota Vikingsia edustanut vuoden 2005 1. kierroksen 7. varaus rikkoi Vikings-aikanaan 1000 juoksujaardin rajan jokaisella kahdeksalla kaudella, jolloin tämä pelasi vähintään 14 ottelua. Petersonin uran paras kausi osui vuoteen 2012, jolloin tuolloin liigan paras keskushyökkääjä nakutti tauluun käsittämättömät 2097 juoksujaardia ja yhteensä 13 TD:tä. Peterson valittiin kyseisellä kaudella koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Neljästi urallaan ykkös-All-Pro-joukkueeseen ja seitsemästi Pro Bowliin valittu Peterson edusti viime kaudella New Orleans Saintsia sekä Arizona Cardinalsia, jossa tämä väläyttelikin menneiden vuosien loistokkuuttaan muutamassa ottelussa ennen kauden päättänyttä niskavammaa. Liigan kolminkertainen juoksujaardikuningas pitää hallussaan useita NFL-ennätyksiä, joista mainittavimmat ovat eniten juoksujaardeja yhdessä ottelussa (296) sekä eniten yli 60 jaardisia touchdowneja (13).

Viime vuosina paljon loukkaantumisista kärsinyt ex-tähti olisi kunnossa ollessaan edelleen käyttökelpoinen varamies usealle liigan seuralle, mutta toinen tarina on se uskaltavatko seurat enää palkata riveihinsä pahoja kolhuja kokenutta loukkaantumisaltista veteraania. Yhtenä vaihtoehtona Schefter mainitsee Petersonin paluun Cardinalsiin uudella pienemmällä sopimuksella. Miehen nykyisen sopimuksen mukainen palkka tulevasta kaudesta olisi noin 2,9 miljoonaa dollaria. Peliaika Cardinalsissa jäisi kuitenkin minimaaliseksi joukkueen saadessa takaisin kokoonpanoonsa koko viime kauden sivussa olleen tähtikeskushyökkääjä David Johnsonin.

Schefterin twiitti aiheesta: