Chiefsin GM hehkuttaa avaukseen nousevaa nuorta pelinrakentajaansa: “Yksi parhaista pelaajista jonka olen nähnyt”

Kansas City Chiefsin päätös kaupata kokenut ykköspelinrakentajansa Alex Smith Washington Redskinsiin kauden päätyttyä tarkoitti samalla sitä, että seuran vuosi sitten varaustilaisuuden 1. kierroksen 10. pelaajana poimima 22-vuotias Patrick Mahomes nousee seuran aloittavaksi pelinrakentajaksi tulevalla kaudella.

Kuluneen kauden ajan talon tavoille opetelleen ja vain merkityksettömässä runkosarjan päätösottelussa avauksessa nähdyn Mahomesin harteilla lepää melkoinen vastuu – nuorukaisesta kun odotetaan seuran kansikuvapoikaa ja johtotähteä seuraavaksi 10-15 vuodeksi.

Chiefsin GM Brett Veach uskoo ajan olevan nyt kypsä Mahomesille, jota ei monen muun pelinrakentajalupauksen tavoin heitetty suoraan ns. altaan syvään päätyyn heti tulokaskaudellaan. “Suunnitelmamme oli tuoda Patrick liigaan maltilla ja antaa hänen oppia tuntemaan pelitapamme”, Veach kertoi NFL Scouting Combinessa. “Kaikki fyysiset työkalut ovat olemassa. Hän on yksi parhaista pelaajista joita olen koskaan nähnyt. Mutta et halua heittää häntä kentälle liian aikaisin. Haluamme että juostessaan kentälle hän on samantien valmis pelaamaan vahvuuksillaan. Valmentajalla (Andy Reid) oli visio tuoda hänet sisään hitaasti ja nyt olemme kaikki innoissamme tulevasta kaudesta”, Veach jatkaa.

Veachin hehkutus kuulostaa kovalta, mutta realistisesti ajatellen Mahomesin ja Chiefsin liiton menestysmahdollisuudet ovat kieltämättä olemassa. Todella räjähtävällä heittokädellä varustetulla pelinrakentajalla kun sattuu olemaan ympärillään myös tämän vahvuuksia tukevat kanssapelaajat, joista varsinkin yksi liigan nopeimmista laitahyökkääjistä, entinen huipputason pikajuoksija Tyreek Hill saattaa tehdä todella tuhoisaa jälkeä löytäessään yhteisen kemian Mahomesin kanssa.

“Patrickilla on todellinen kanuunaheittokäsi. Kaikki rakastavat nopeita laitahyökkääjiä, mutta kun tiedät että sinulla sen lisäksi pelinrakentaja joka pystyy heittämään palloa todella pitkälle – se vasta on hienoa. Sinun täytyy tiedostaa vahvuutesi ja heikkoutesi ja hyödyntää ne käytössä olevan materiaalin mukaan. Patrickin ominaisuudet ovat erilaiset kuin mitä Alexilla. Luulen että pelaajat hänen ympärillään sopivat paremmin yksiin Patrickin ominaisuuksien kanssa. Patrick on mielenkiintoinen pelaaja jolla on pitkä matka kuljettavanaaan, mutta tulee olemaan mielenkiintoista rakentaa hänen ympärilleen hänen ominaisuuksiinsa sopiva joukkue”, Veach intoilee.

Varmojen heittojen myötä ns. game manager -leiman saaneen Alex Smithin jälkeen Mahomes pitkinä heittoineen tuo Chiefsin hyökkäyspeliin taatusti uudenlaista näyttävyyttä. Chiefsin taktiikkana tulee varmasti olemaan jatkossakin nopeisiin laitahyökkääjiin inventoiminen, jolloin joukkue saa maksimoitua poikkeuksellisella heittokädellä varustetun Mahomesin vahvuudet parhaalla mahdollisella tavalla. Varsinkin Mahomesin ja Hillin yhteistyö tulevalla kaudella lienee nautinnollista seurattavaa.