Houston Texans vahvisti kovaa puolustustaan – hankki entisen All-Pro-puolustaja Tyrann Mathieun

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle pitkälti avainmiestensä loukkaantumisten vuoksi jäänyt Houston Texans on kaikessa hiljaisuudessa lisännyt muutama hyviä palasia joukkueeseensa ensi kautta silmällä pitäen. Uusimpana hankintana seura signasi vasta 25-vuotiaan vuoden 2015 1. All-Pro-joukkueeseen valitun monikäyttöisen takapuolustaja Tyrann Mathieun, jonka Arizona Cardinals osti ulos sopimuksestaan aiemmin viikolla. Mathieu oli yksi nimekkäimmistä edelleen vapaina olleista pelaajista.

Vain 175-senttinen “Honey Badger” allekirjoitti Texansin kanssa vuoden ja 7 miljoonan dollarin prove-it-henkisen sopimuksen, mikä on samalla selvä palkanalennus miehen kaksi vuotta sitten Cardinalsin kanssa solmimaan 5-vuotiseen, 62,5 miljoonan dollarin sopimukseen. Mies kuuluu niihin harvoihin safetynä pelaaviin puolustajiin, joita voi käyttää myös slot-CB:nä mies miestä vastaan.

Siinä missä pelinrakentajien Mathieun suuntaan heittämien syöttöjen passer rating All-Pro-kaudella 2015 oli vain 70,3, pomppasi se olkapäävamman pilaamalla kaudella 2016 peräti lukemaan 130,2. Viime kauden lukema oli jälleen hieman kelvollisempi 91,6. Tulevalla kaudella miehen onkin todistettava olevansa edelleen vuoden 2015 tasoinen takakentän lukko.

Texans ja sen uusi GM Brian Gaine ovat onnistuneet tähän saakka varsin hyvin paikkaamaan yhtä joukkueen viime kauden heikkouksista – takapauolustusta. Seura hankki jo aiemmin Jaguarsista vapautuneen CB Aaron Colvinin, teki tärkeän jatkosopimuksen kokeneen Johnathan Josephin kanssa sekä signasi erikoisjoukkuespesialisti CB Johnson Bademosin Patriotsista. Mikäli puolustuksen megatähdet J.J. Watt, Jadeveon Clowney sekä Whitney Mercilus pysyvät ehjinä ja kentän puolella, on Texansilla käytössään tulevalla kaudella suhteellisen pelottava puolustus, joka sai nyt Mathieusta kovan lisän takakentälleen.