Jason Pierre-Paul, Allen Hurns, Frank Gore ja E.J. Gaines vaihtavat maisemaa NFL:ssä

NFL:ssä valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu vilkkaana ja jälleen muutamat nimimiehet ovatkin vaihtaneet maisemaa viimeisten päivien aikana. Seuraavassa katsaus tuoreimpiin sopimusuutisiin ja treideihin.

Allen Hurns Cowboysiin, Dez Bryantin aika America´s Teamissä ohi?

Hissukseen free agent -markkinoilla pysytellyt Dallas Cowboys signasi Jaguarsin ulosostaman laitahyökkääjä Allen Hurnsin 2-vuotisella sopimuksella. Kaudella 2015 kaikkiaan 1031 kiinniottojaardia ja 10 TD:tä iskenyt 26-vuotias jäi päättyneellä kaudella 484 jaardiin, joskin mies esiintyi vain kymmenessä runkosarjaottelussa. Hurnsin hankinta saattaa tietää lähtölaskentaa Cowboysin ykköskiinniottajana vuosien ajan toimineelle Dez Bryantille, jonka tulevan kauden sopimus haukkaisi massiiviset 16,5 miljoonaa dollaria Cowboysin ennestään tiukasta palkkakatosta.

Browns signasi kulmapuolustaja E.J. Gainesin

Cleveland Browns on jatkanut kovia peliliikkeitä vapailla markkinoilla signaamalla Buffalo Billsissä viime kaudella edukseen esiintyneen 26-vuotiaan kulmapuolustaja E.J. Gainesin. Gaines korvaa Brownsin takapuolustuksessa Patriotsiin siirtyneen Jason McCourtyn. Sopimuksen yksityiskohdat eivät vielä tiedossa.

Jason Pierre-Paul treidattiin Buccaneersiin

Giantsia kahdeksan kauden ajan edustanut puolustuksen endinä pelaava 29-vuotias Jason Pierre-Paul treidattiin Tampa Bayhin vaihdossa 3. kierroksen varausvuoroon (69.). Lisäksi treidin yhteydessä joukkueet vaihtoivat 4. kierroksen varausvuoroja, mikä nostaa Bucsin vuoron 108. sijalta sijalle 102. 8,5 säkitystä viime kaudella merkkauttanut 2-kertainen Pro Bowl -puolustaja on kaivattu lisä Buccaneersin heikkoon säkitysosastoon, joka oli viime kaudella koko liigan heikoin. Pierre-Paulin tulevan kauden cap hit on 12,5 miljoonaa dollaria. Miehen nykyinen 4-vuotinen sopimus päättyy kauden 2020 jälkeen.

Frank Goren ura jatkuu Miamissa

Pitkän ja menestykkkään uran NFL:ssä pelannut 34-vuotias keskushyökkääjä Frank Gore on uusin lisä Miami Dolphinsin hyökkäyspaletissa. Yhdeksän kertaa 13-vuotisella NFL-urallaan 1000 juoksujaardin rajan rikkonut konkari solmi Dolphinsin kanssa 1-vuotisen sopimuksen. Uransa 10 ensimmäistä kautta 49ersia edustanut Gore pelasi viimeiset kolme kautta Coltsissa, jonka riveissä mies nakutti viime kaudellakin 961 juoksujaardia. Urallaan upeat 14026 jaardia ja 77 TD:tä iskenyt Gore noussee tulevalla kaudella kaikkien aikojen juoksujaarditilaston neljännelle sijalle, sillä matkaa nelospaikkaa hallussaan pitävään Curtis Martiniin on enää vaivaiset 75 jaardia.

New York Jets vahvisti laitahyökkääjäosastoaan Terrelle Pryorilla

Jets signasi riveihinsä toissa kaudella Brownsissa yli 1000 kiinniottojaardia merkkauttaneen 28-vuotiaan WR Terrelle Pryorin. Sopimuksen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, mutta Pryor vahvistanee joka tapauksessa Jetsin varsin nimetöntä kiinniotto-osastoa huolimatta täysin penkin alle menneestä päättyneestä kaudesta, jolloin Redskinsin riveihin ranskalaisen visiitin tehnyt laitahyökkääjä merkkautti odotuksiin nähden katastrofaalisen heikot 240 kiinniottojaardia yhdeksässä ottelussa.

Eagles vahvisti heittohyökkäystään Mike Wallacella

Eagles jatkoi varsin onnistuneita peliliikkeitään offseasonilla solmimalla vuoden sopimuksen Ravensia kahden viime kauden ajan edustaneen laitahyökkääjä Mike Wallacen kanssa. 31-vuotias Wallace merkkautti Ravens-kausillaan 1017 ja 741 kiinniottojaardia ja mies tuokin kaivattua syvyyttä hallitsevan mestarin hyökkäykseen. Wallace liittyy Eaglesin riveihin edullisella vuoden ja 2,5 miljoonan dollarin sopimuksella.

Lions nappasi TE Luke Willsonin

Eric Ebronin aiemmin sopimuksestaan vapauttanut Detroit Lions vahvisti TE-osastoaan pieneen rooliin 5-vuotisella Seahawks-urallaan jääneellä 28-vuotiaalla Luke Willsonilla. Kanadalaispelaajan sopimus on 1-vuotinen ja arvoltaan 2,5 miljoonaa dollaria, josta 1,5 miljoona guaranteed.

Joe Berger lopettaa uransa

35-vuotias hyökkäyksen linjapelaaja ilmoitti lopettavansa 13-vuotisen uransa. Mies edusti viimeiset seitsemän kautta Minnesota Vikingsia.