Nyt se on varmaa! Seattle Seahawks purkanut tähtikulmapuolustaja Richard Shermanin sopimuksen

NFL:n kestomenestyjiin tällä vuosikymmenellä lukeutunut Seattle Seahaws ilmoitti perjantaina vapauttaneensa yhden liigan parhaista kulmapuolustajista, Richard Shermanin, sopimuksestaan. Asiasta uutisoivat tuoreeltaan kaikki suurimmat jenkkimediat NFL.com mukaanlukien. Tässä kuussa 30 vuotta täyttävä kolminkertainen All-Pro- ja nelinkertainen Pro Bowl -puolustaja oli yksi Seahawksin tärkeimmistä palasista joukkueen voitettua tällä vuosikymmenellä yhden Super Bowlin (kauden 2013 päätteeksi) ja hävittyä seuraavan vuoden Super Bowlissa katkerasti New England Patriotsille.

Koko 7-vuotisen NFL-uransa Seahawksia edustanut vuoden 2011 5. kierroksen varaus pelasi uransa alusta laskien 105 peräkkäistä ottelua ennen viime kauden puolivälissä tullutta akillesjännevammaa, joka päätti samalla miehen kauden ja uran Seahawksissa. Shermanin seitsemän kauden aikana runkosarjassa nappaamat 32 syötönkatkoa on kyseisen ajanjakson kovin lukema koko liigassa tehden miehestä yhden koko liigan pelätyimmistä takapuolustajista.

Sherman oli yksi näkyvimmistä pelaajista osana Seahawksin legendaarista Legion of Boom -puolustusta, joka päästi liigassa vähiten pisteitä kausien 2012-2015 välisenä aikana. Miehen jatko seurassa oli joka tapauksessa vaakalaudalla jo vuosi sitten Seahawksin harkittua miehen treidaamista muualle. Shermanin 4-vuotista ja 56 miljoonan dollarin arvoista sopimusta oli ulosostohetkellä jäljellä vielä yhden kauden verran. 191-senttisen kulmapuolustajan tulevan kauden cap hit olisi ollut muhkeat 13,2 miljoonaa dollaria. Sopimuksen ulososto vapautti Seahawksin palkkakattoon 11 miljoonaa dollaria ja nimenomaan tiukka palkkakattotilanne oli lopulta viimeinen naula Shermanin ja seuran yhteiselolle.

Shermanin sopimuksen ulososto julkaistiin vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Seahawks kauppasi toisen tähtipuolustajansa, DE Michael Bennettin hallitsevaan mestarijoukkue Philadelphia Eaglesiin. Lue uutinen Bennettin treidistä täältä.

Muita tuoreita uutisia: Eagles on kaupannut WR Torrey Smithin Carolina Panthersiin vaihdossa CB Daryl Worleyhin.