Rams tägäsi safety Lamarcus Joynerin Sammy Watkinsin sijasta – taas yksi huippulaitahyökkääjä vapaille markkinoille?

Los Angeles Rams päätti käyttää tulevan kauden franchise taginsä safety Lamarcus Joyneriin, mikä jättää samalla seuraan ennen viime kautta treidatun WR Sammy Watkinsin ilman jatkosopimusta. Mikäli osapuolet eivät pääse sopimukseen ennen reilun viikon päästä virallisesti käynnistyvää offseasonia, tulee 24-vuotiaasta Watkinsista Allen Robinsonin ohella UFA-markkinoiden nimekkäin laitahyökkääjä.

Joynerin tägääminen oli lopulta Ramsiltä melko perusteltu päätös, maksaahan safetytähden tägäys seuralle “ainoastaan” 11,29 miljoonaa dollaria. Keskinkertaisen kauden pelanneen Watkinsin tägääminen puolestaan olisi maksanut seuralle hulppeat 16 miljoonaa dollaria.

27-vuotias Joyner siirrettiin safetyn paikalle vasta päättyneeksi kaudeksi ja aiemmin slot cornerina pelannut mies vastasikin huutoon nappaamalla kauden aikana mm. uransa kolme ensimmäistä syötönkatkoa, joista palautti yhden TD:ksi. Joyner oli päättyneellä kaudella Pro Football Focusin liigan kolmanneksi parhaaksi rankattu safety, mikä antaa osviittaa miehen tärkeydestä Rams-takapuolustuksen viimeisenä lukkona.

Buffalosta vuosi sitten vaihdossa kulmapuolustaja E.J. Gainesiin ja 2. kierroksen varausvuoroon Rams-paitaan saapunut Watkins oli päättyneellä kaudella vasta seuran kolmanneksi tehokkain laitahyökkääjä. Ykköslaitahyökkääjäksi kaavailtu mies keräsi kauden aikana vaatimattomat 593 kiinniottojaardia, joskin hyökkäysten viimeistelijänä laitahyökkääjä oli mies paikallaan kahdeksalla TD:llään.

Useat jenkkimediat uskovat Ramsin edelleen tekevän kaikkensa Watkinsin signaamiseksi ennen UFA-markkinoiden alkua, joskin paljon franchise tagia pienemmällä sopimuksella. Joukkueella on riveissään jo Robert Woods sekä lupaava Cooper Kupp, eikä sillä ole tarvetta tarjota ylihintaista sopimusta Watkinsille. Watkinsin kannalta vapaille markkinoille pääsy tietäisi sen sijaan todellista tilipäivää, sillä mm. Bears, 49ers sekä Panthers etsivät kuumeisesti uutta ykköslaitahyökkääjää.