Shokkisiirto! Miami Dolphins kauppasi Jarvis Landryn Cleveland Brownsiin

Hullu NFL-perjantai sai jatkoa, kun Miami Dolphins treidasi ykköslaitahyökkääjänsä Jarvis Landryn liigan heittopussi Cleveland Brownsiin. Vaihdossa Browns luovuttaa Dolphinsille kaksi varausvuoroa, tulevan draftin 4. kierroksen varausvuoron sekä 7. kierroksen varausvuoron ensi vuoden varaustilaisuuteen. Dolphins ja Landry eivät päässeet yhteisymmärrykseen pitkän jatkosopimuksen ehdoista, minkä jälkeen 25-vuotias sai Dolphinsilta 16 miljoonan dollarin arvoisen franchise tagin viime viikolla. Tägistä huolimatta treidiä pidettiin varteenotettavana vaihtoehtona vuoden 2014 2. kierroksen varaukselle.

Kaikki Dolphinsin runkosarjaottelut neljä vuotta kestäneellä urallaan pelannut 180-senttinen laitahyökkääjä jäi viime kaudella toistamiseen urallaan alle 1000 kiinniottojaardiin (987), joskin mies oli erittäin tehokas hyökkäysten viimeistelijä yhdeksällä TD:llään. Landry nappasi kauden aikana 112 kiinniottoa, mikä oli eniten koko liigassa. Vertailun vuoksi Brownsin viisi eniten kiinniottoja napannutta pelaajaa pääsivät kauden aikana yhteistulokseen 113.

Päättyneellä kaudella kaikki 16 otteluaan hävinnyt Browns saa näillä näkymin ensi kaudeksi jalkeille varsin laadukkaan kiinniottajaosaston, palasihan takavuosien jaardikuningas Josh Gordon loppukaudella takaisin kokoonpanoon pitkän pelikieltonsa jälkeen. Landryn siirron uskotaan myös helpottavan Brownsin urakkaa uskottavan pelinrakentajan kaappamiseksi vapailta markkinoilta, joskin seura saattaa lähteä tulevaan kauteen tulokaspelinrakentajan johdolla, onhan sillä käytössään ensi kuun lopulla järjestettävän varaustilaisuuden 1. ja 4. varausvuoro. Seuran lähtökohtia ensi kauteen helpottanee myös Steelersistä pestatun uuden hyökkäyksen koordinaattori Todd Haleyn tulo seuraan.

Perjantai oli siirto- ja sopimusrintamalla muutenkin todella vilkas, jättiväthän mm. liigan parhaisiin kuuluvat kulmapuolustajat Aqib Talib ja Richard Sherman vanhat seuransa päivän aikana, minkä lisäksi Mike Evans solmi jättisopimuksen nykyisen seuransa Tampa Bay Buccaneersin kanssa. Aiheista lisää Sopimusuutiset-sivulla.