Tässä kaikki tiistain merkittävimmät NFL-sopimusuutiset

NFL:n uusi kausi ja UFA-markkinat avautuvat virallisesti huomenna, mutta useiden vapaiden markkinoiden nimekkäimpien pelaajien uudet seurat ja jopa sopimusten yksityiskohdat ovat jo nyt vuotaneet julkisuuteen. Virallisia seuraavat sopimusuutiset eivät kuitenkaan ole ennen keskiviikkoiltaa, jolloin kausi 2018 starttaa virallisesti. Seuraavassa tiistain julkisuuteen vuotaneet sopimukset. Listan tuoreimmista sopimuksista löydät SOPIMUSUUTISET-sivulta.

Isaiah Crowell Jetsiin

New York Jets on vahvistamassa keskushyökkääjäosastoaan ex-Browns Isaiah Crowellilla. Parhaalla kaudellaan 952 juoksujaardia kerännyt 25-vuotias korvaa uransa lopettaneen Matt Forten Jetsin juoksuhyökkäyksessä

Titans nappaamassa Malcolm Butlerin!

Titans on tekemässä kovan kaappauksen, kun koko tähän astisen uransa Patriotsia edustanut kulmapuolustaja Malcolm Butler on siirtymässä tennesseeläisseuran riveihin. Sopimus on 5-vuotinen ja arvoltaan 61 miljoonaa dollaria (30M guaranteed).

Steelersin OT Chris Hubbard Brownsiin

Browns on vahvistamassa hyökkäyksen linjaansa 26-vuotiaalla Chris Hubbardilla. Steelersistä tuleva jättiläinen on vaihtamassa OC Todd Haleyn perässä Brownsiin 5-vuotisella sopimuksella, jonka arvo on 37,5 miljoonaa (18M guaranteed).

Giants hankkimassa Panthersin ulosostaman konkarikeskushyökkääjä Stewartin

Keskushyökkääjäongelmista usean vuoden ajan kärsinyt Giants on hankkimassa Panthersin seurahistorian eniten juoksujaardeja keränneen Jonathan Stewartin. 10 kauden ajan Panthersia edustanut 30-vuotias Stewart jäi viime kaudella varsin vaisuun jaardilukemaan 680 ja seura osti miehen sopimuksen ulos kauden päätyttyä. Giantsissa mies liittyy jälleen samaan joukkueeseen entisen Panthersin OC Mike Shulan kanssa.

Jaguarsin Paul Posluszny lopettaa uransa

Jaguarsin 33-vuotias tukimies Paul Posluszny ilmoitti lopettavansa uransa. Viimeiset seitsemän kautta Jaguarsia edustanut pelimies aloitti uransa Billsissä, jossa mies pelasi vuosina 2007-2010.

Rams solmi jatkosopimuksen CB Robey-Colemanin kanssa

Rams on solminut 3-vuotisen ja 15,75 miljoonan dollarin jatkosopimuksen CB Nickell Robey-Colemanin kanssa. Sopimuksen guaranteed-osuus on 8 miljoonaa dollaria. 26-vuotias kulmapuolustaja hankittiin Ramsiin viime kaudeksi. Kaksi syötönkatkoa kaudella napannut mies on edustanut urallaan myös Billsiä.

Jaguars vahvistaa laitahyökkääjäosastoaan Donte Moncriefillä

Jaguars on hankkinut Coltsia aiemmin edustaneen WR Donte Moncriefin. 24-vuotias laitahyökkääjä on edustanut Coltsia koko neljä vuotta kestäneen NFL-uransa ajan. Parhaalla kaudella 2015 mies nappasi 733 kiinniottojaardia, joten kyseessä on ratkaisupelaajan sijaan enemmänkin syvyyshyökkääjä.


Josh McCown jatkaa Jetsissä

Jetsin viime kauden ykköspelinrakentajana toiminut 38-vuotias McCown jatkaa seurassa 1-vuotisella, 10 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. McCown heitti viime kaudella 18 TD:tä ja 9 syötönkatkoa 13 ottelussa.


Packers antoi lähtöpassit Jordy Nelsonille!

Packersia 10 kauden ajan edustanut WR Jordy Nelson ei jatka seurassa tulevalla kaudella. 32-vuotiaan All-Pro-laitahyökkääjän tulevan kauden cap hit olisi ollut 12,5 miljoonaa. Nelson merkkautti viime kaudella vain 482 kiinniottojaardia, mikä oli miehen heikoin lukema sitten kauden 2009.


Falconsin WR Taylor Gabriel Bearsiin

Falconsin nopea laitahyökkääjä siirtymässä Chicagoon 4-vuotisella sopimuksella.

Jimmy Graham siirtymässä Packersiin

Seahawksista vapautuva tight end on siirtymässä Saintsin sijaan Packersiin, jossa mies muodostaisi onnistuessaan vaarallisen redzone-tutkaparin Aaron Rodgersin kanssa. Sopimus on tiettävästi 3-vuotinen. Packersin historia nimekkäiden tight endien palkkaamisessa on aiemmilta vuosilta varsin murheellinen, sillä niin Jared Cook kuin Martellus Bennettkin epäonnistuivat pahasti seurassa.

Panthers hankkimassa Redskinsin kulmapuolustajan

Redskinsin aloittava kulmapuolustaja Bashaud Breeland siirtyy Carolinaan 3-vuotisella ja 24 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella (11M guaranteed).

Texans signaa Jaguarsin CB Colvinin

Houston Texans on hankkimassa Jaguarsia neljän kauden ajan edustaneen kulmapuolustaja Aaron Colvinin. Jaguars nappasi Texansin tähti-CB A.J. Bouyen viime vuonna. Colvinin sopimus on tiettävästi 4-vuotinen.

Marqise Lee jatkaa Jaguarsissa pitkällä sopimuksella

Laitahyökkääjän uuden 4-vuotisen sopimuksen arvo on 38 miljoonaa dollaria (18 miljoonaa guaranteed).

Sam Bradfordista Cardinalsin uusi ykköspelinrakentaja

Vikingsia kahdella edelliskaudella edustanut pelinrakentaja siirtyy Cardinalsiin vuoden ja 20 miljoonan dollarin sopimuksella.

Danny Amendola Dolphinsiin

Viisi kautta Patriotsia edustanut laitahyökkääjä siirtyy divisioonavastus Dolphinsiin. Sopimuksen yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

Dion Lewisilla riittää ottajia

Amendolan Patriots-pelikaveri, keskushyökkääjä Dion Lewis on yksi vapaiden markkinoiden tavoitelluimpia keskushyökkääjiä. Miehen kintereillä ovat ainakin Titans, Texans, Colts ja 49ers.

Brent Celek ei jatka Eaglesissä

Kokenut siesempi laitahyökkääjä ei jatka Eaglesissä tulevalla kaudella. Hallitseva mestarijoukkue on ulosostanut kaudesta 2007 asti seuraa edustaneen 33-vuotiaan TE:n sopimuksen. Celek oli nykyrosterin pisimpään seuraa edustanut pelaaja.

Bears nappasi tuoreen Super Bowl -voittaja Trey Burtonin

26-vuotiaan sisemmän laitahyökkääjän sopimus Chicagoon on 4-vuotinen. Sopimuksen yksityiskohdat eivät vielä tiedossa.

Kirk Cousins Vikingsiin

Markkinoiden kuumin nimi siirtyy erittäin suurella todennäköisyydelä Vikingsiin. Sopimus on lähteiden mukaan 3-vuotinen ja arvoltaan 86 miljoonaa dollaria. Koko summa on ns. guaranteed. Miehen vuosipalkaksi tulee uuden sopimuksen myötä 27,5 miljoonaa dollaria.

Jets havittelee Teddy Bridgewateria uudeksi pelinrakentajakseen

Kirk Cousinsin valittua Vikingsit yrittää Jets seuraavaksi entisen Vikings-pelinrakentaja Teddy Bridgewaterin kaappausta uudeksi ykkös-QB:kseen. Miehen aisapariksi on tyrkyllä viime kauden ykköspelinrakentajana toiminut kokenut Josh McCown.

Paul Richardson Redskinsiin

Seahawksin aiemmin urallaan edustanut WR Paul Richardson siirtyy Redskinsiin 5-vuotisella ja 40 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Sopimuksesta puolet eli 20 miljoonaa dollaria ns. guaranteed.

Lions hankki ex-Giant Devon Kennardin

Tukimiehen sopimus on 3-vuotinen ja arvoltaan 18,75 miljoonaa dollaria.

Haloti Ngata Eaglesin kiikarissa

Lionsia päättyneellä kaudella edustanut DT Haloti Ngata on siirtymässä vuoden sopimuksella Eaglesiin.

Drew Brees jatkaa Saintsissa seuraavat kaksi kautta

New Orleans Saints ja pelinrakentaja Drew Brees solmivat vihdoin kauan odotetun jatkosopimuksen. 39-vuotias tuleva Hall of Fame -pelinrakentaja tienaa kahdesta seuraavasta kaudesta takuuvarmasti 27 miljoonaa dollaria. Sopimuksen kokonaisarvo voi nousta maksimissaan 50 miljoonana dollariin.

Bills vahvistaa puolustustaan Star Lotuleleillä

Buffalo Bills on solminut 5-vuotisen sopimuksen Pantherwsia aiemmin edustaneen DT Star Lotulelein kanssa. Mies on pelannut nykyisen Bills-koutsi Sean McDermottin alaisuudessa valmentajan toimittua aiemmin Panthersin puolustuksen koordinaattorina.

Dolphins hankki WR Albert Wilsonin

Chiefsiä aiemmin edustanut Albert Wilson siirtyy Dolphins WR-vahvuuteen kolmen vuoden ja 24 miljoonan dollarin sopimuksella.

Chiefs nappasi Sammy Watkinsin ja Anthony Hitchensin

Tavoitelluimpiin vapaisiin laitahyökkääjiin lukeutunut Ramsiä viime kaudella edustanut Sammy Watkins on päätymässä Kansas Cityyn. Chiefs iski 24-vuotiaan eteen 3-vuotisen ja 48 miljoonan dollarin arvoisen pahvin. Miehen keskimääräinen vuosipalkka on sopimuksen myötä sama mitä pelaajan tägääminen olisi Ramsille maksanut. Myös Cowboysin tukimies Anthony Hitchens on siirtymässä Chiefsiin vuoden ja 9 miljoonan taalan sopimuksella.

Ravens ulososti RB Danny Woodheadin sopimuksen

Vain 10 ottelua viimeisen kahden kauden aikana pelannut keskushyökkääjä Danny Woodhead ei jatka Ravensissä. 33-vuotiaan tulevan kauden palkka olisi ollut 2,55 miljoonaa. Säästöä palkkakattoon Ravens sai ulososton myötä 1,88 miljoonaa.


Jaguars tekemässä Andrew Norwellista liigan parhaiten palkatun hyökkäyksen linjapelaajan

Jacksonvillen muhkea sopimustarjous on tekemässä Panthersista vapautuvasta Andrew Norwellista, 26, liigan parhaiten palkatun hyökkäyksen linjapelaajan. Viime kaudella heikosta hyökkäyksen linjasta kärsinyt Jaguars signasi guardin 5-vuotisella ja 66,5 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Sopimuksen kausikohtainen keskipalkka on linjapelaajalle huimat 13,3 miljoonaa dollaria. Päättyneen kauden All-Pro-pelaajan uuden sopimuksen guaranteed-summa on 30 miljoonaa dollaria.

Allen Robinsonista Bearsin uusi ykkös-WR

Jaguarsista vapautuva Allen Robinson siirtyy hieman yllättäen Chicagoon. Watkinsin ohella UFA-markkinoiden tavoitelluin wide receiver signasi 3-vuotisen ja 42 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, jolla miehestä tulee heikosti viime vuosina menestyneen Bearsin ykköslaitahyökkääjä. 24-vuotias isokokoinen Robinson on parhaalla kaudellaan nakuttanut 1400 kiinniottojaardia, joskin miehen viime kausi meni pilalle runkosarjan avausottelussa tulleen polvivamman myötä.

Case Keenumista Broncosin uusi pelinrakentaja

Denver Broncos on päättänyt signata uudeksi pelinrakentajakseen läpimurtonsa liigan eliittiin päättyneellä kaudella tehneen 30-vuotiaan Case Keenumin. Broncosin muita Cousinsia tavoittelevia seuroja tiukempi palkkakattotilanne johti lopulta siihen, ettei vahvistuksia myös useille muille pelipaikoille kaipaava seura ilmeisesti ollut valmis tarjoamaan ylihintaista sopimusta UFA-markkinoiden kuumimmalle pelinrakentajanimelle. Keenumin 2-vuotinen sopimus on molemmile osapuolille varsin onnistuneet 36 miljoonaa dollaria. Sopimus jättää Broncosille tilaa myös muihin vahvistuksiin.