Tässäkö NFL Draftin tuleva ykkösvaraus? “Paras keskushyökkääjälupaus jonka olen nähnyt 25 vuoteen”

NFL:n viikonloppuna Indianapolisissa järjestämä tulevan varaustilaisuuden pelaajien katselmustilaisuus – Scouting Combine – antoi hieman lisäselvyyttä ensi kuussa järjestettävän draftin parhaista pelaajista. Jo ennakkoon parhaana keskushyökkääjänä yleisesti pidetty Penn Staten Saquon Barkley keräsi osakseen katselmuksen suurimmat ihailut lähes mykistävillä otteillaan.

Samalla kun seurat pohtivat sitä kuka on tulevan draftin paras pelinrakentaja, Barkley osoitti otteillaan olevansa varaustilaisuuden kokonaisvaltaisesti paras urheilija. Miehen 40-jaardin aika 4,40 oli keskushyökkääjistä toiseksi paras, minkä lisäksi nuorukainen mittautti parhaat tulokset penkkipunnerruksessa (29x102kg) sekä hyppykorkeudessa (104cm). Päättyneellä yliopistokaudella 1271 juoksujaardia, 632 kiinniottojaardia ja yhteensä 21 TD:tä tykittänyt 21-vuotias onkin vahvasti ehdolla ensimmäiseksi ykkösenä varatuksi keskushyökkääjäksi sitten vuoden 1995, jolloin kunnian sai osakseen Miami Dolphinsin ykkösenä varaama Ki-Jana Carter.

Viimeisen viiden varaustilaisuuden aikana ainoastaan viisi keskushyökkääjää on ylipäätään varattu liigaan ensimmäisellä kierroksella, joten Barkley tulee takuuvarmasti päätymään samaan joukkoon nykyisten supertähtien Melvin Gordonin, Todd Gurleyn, Ezekiel Elliottin, Christian McCaffreyn sekä Leonard Fournetten kanssa.

New Orleans Saintsin päävalmentaja Sean Payton antoi CBS Sportsille paljon puhuvan haastattelun Barkleyn tekemästä vaikutuksesta: “Barkley teki ehdottomasti eron muihin pelaajiin. Totta puhuakseni hän on paras keskushyökkääjälupaus jonka olen nähnyt 25 vuoden aikana”, Payton täräytti.

Monien harmiksi 180-senttinen ja reilu 100-kiloinen keskushyökkääjäsensaatio päätynee jälleen kerran huonoudellaan draftin ykkösvarausvuoron ansainneeseen Cleveland Brownsiin, jolla on käytössään sekä avauskierroksen 1. että 4. varausvuoro. Browns nappaa todennäköisesti ensimmäisellä vuorollaan kaikkien tavoitteleman Barkleyn, minkä jälkeen seura käyttänee neljännen varausvuoron uuden pelinrakentajan hankintaan.

LUE MYÖS: Kolumni: Onko tämä keskushyökkääjä tulevan kauden sensaatiotulokas? Ehdolla jopa ykkösvaraukseksi