Vikingsiin siirtyneen pelinrakentaja Kirk Cousinsin jättimäisen 84 miljoonan dollarin sopimuksen yksityiskohdat julkistettiin

NFL:n tavoitelluin vapaa agentti, Washington Redskinsistä lopulta Minnesota Vikingsiin siirtynyt pelinrakentaja Kirk Cousins kirjaimellisesti räjäytti pankin uudella 3-vuotisella sopimuksellaan. Sopimuksen guaranteed-summa on käsittämättömät 84 miljoonaa dollaria, joskin loppusumma saattaa nousta aina 90 miljoonaan dollariin saakka.

Sopimus tekee miehestä kausipalkassa mitattuna koko NFL-historian parhaiten palkatun pelaajan, minkä lisäksi se on ensimmäinen pelinrakentajan signaama monivuotinen sopimus, jonka takuuvarma tulo yltää näin huikeisiin lukemiin. Aiempi fully guaranteed -ennätyssopimus liigassa oli 60 miljoonan dollarin arvoinen.

Seuraavassa sopimuksen yksityiskohtia:

– allekirjoitusbonus 3 miljoonaa
– peruspalkka kaudelta 2018 22,5 miljoonaa, kausilta 2019 ja 2020 29,5 miljoonaa
– 500 000 dollarin workout-bonus jokaiselta kaudelta erikseen
– kokonaispalkka kaudelta 2018 26 miljoonaa, kaudelta 2019 28 miljoonaa ja kaudelta 2020 30 miljoonaa.
– bonus Super Bowlin voitosta 2 miljoonaa

Pikkurahan puutteesta miehen ei tarvinnut kärsiä aiemminkaan, sillä Redskinsin kahdesti peräkkäin tägäämä 29-vuotias tienasi kahdesta edelliskaudesta kaikkiaan 44 miljoonaa dollaria. Cousins ei ollut nuorena mikään lajin kirkkain huippulupaus, sillä Redskins varasi miehen vasta draftin 4. kierroksella 102. pelaajana vuonna 2012. Seuran aloittavaksi pelinrakentajaksi mies nousi vasta neljännellä kaudellaan vuonna 2015. Miehen viime kauden tilastot Redskins-paidassa olivat 4093 heittojaardia, 27 TD:tä ja 13 syötönkatkoa. Redskins jäi päättyneellä kaudella toistamiseen pudotuspelien ulkopuolelle voitettuaan kauden aikana vain seitsemän ottelua.

Cousinsin uran tähänastisia tilastoja allaolevalla Vikingsin julkaisemalla videolla: