NFL:n varaustilaisuuden avauskierros järjestetään ensi yönä – tässä aikataulu sekä ennakkoon kovimmat lupaukset

NFL:n tämän vuotisen varaustilaisuuden mielenkiintoisin osio, 1. varauskierros on vuorossa tulevana yönä alkaen klo 3.00 Suomen aikaa. Kolmipäiväisen NFL Draftin ensimmäisenä päivänä huudetaan vain ja ainoastaan 1. kierros, joka on Yhdysvalloissa varsin massiivinen mediasirkus ennakkostudioineen ja analyyseineen. Jokaisella joukkueella on omalla varausvuorollaan 10 minuuttia aikaa tehdä valintansa.

Dallas Cowboysin kotistadionilla Arlingtonissa järjestettävän varaustilaisuuden 2. ja 3. kierros huudetaan Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 2.00 alkaen. 2. kierroksella jokaisella joukkueella on seitsemän minuuttia aikaa tehdä valintansa ja 3. kierroksesta eteenpäin tahti tiivistyy maksimissaan viiteen minuuttiin per joukkue. Kierrokset 4-7 huudetaan puolestaan tilaisuuden päätöspäivänä.

Palkkakattoaikana menestysjoukkueet rakennetaan pitkälti onnistuneen varaustyön kautta, joten draftin vaikutusta jo tulevan kauden asetelmiin ei kannata missään nimessä aliarvioida. Varsinkin tänä vuonna tarjolla on peräti viisi todella kovana pidettyä pelinrakentajalupausta, minkä lisäksi keskushyökkääjä Saquon Barkeleyä pidetään pelipaikkansa parhaana rookiena pitkiin aikoihin.

Oman mausteensa varaustilaisuuteen tuovat viime hetken treidit, joilla myöhemmin varausvuorossa olevat joukkueet saattaavat hakea itselleen korkeampaa varausvuoroa. Varsinkin avauskierroksen 1. ja 4. varausvuorot omistava Cleveland Browns tullee saamaan useampia tarjouksia vielä ennen draftin alkua.

Seuraavassa NFLSuomen ennakkoartikkeleita draftiin:

Vertailussa NFL Draftin parhaat pelinrakentajat

Tässäkö NFL Draftin ykkösvaraus? “Paras keskushyökkääjälupaus jonka olen nähnyt 25 vuoteen”

Kolumni: Onko tämä keskushyökkääjä tulevan kauden sensaatiotulokas? Ehdolla jopa varaustilaisuuden ykkösvaraukseksi

Lue myös Walter Footballin NFL Mock Draft 2018, jossa listattuna draftin ennakkoon kovimmat lupaukset.