Patriots ja Rams tekivät jättitreidin – Patriotsin ykköslaitahyökkääjä Ramsiin

NFL:n offseasonilla reilulla kädellä kokoonpanoaan vahvistanut Los Angeles Rams teki jälleen ison pelaajakaupan, kun tulevan kauden ykkösennakkosuosikin viittaa itselleen sovitteleva seura nappasi New England Patriotsin päättyneen kauden ykköslaitahyökkääjä Brandin Cooksin. Vaihdossa Patriots saa Ramsin tulevan draftin 1. kierroksen varausvuoron (23:s), sekä 6. kierroksen varausvuoron. Patriots puolestaan luovuttaa Ramsille Cooksin lisäksi tulevan varaustilaisuuden 4. kierroksen varausvuoronsa.

24-vuotias vain 178-senttinen pikakiituri Cooks ehti edustaa Patriotsia vain kauden ajan. New Orleans Saintsin vuoden 2014 1. kierroksen varaus nousi välittömästi seuran ykköslaitahyökkääjäksi Julian Edelmanin missattua loukkaantumisen vuoksi koko kauden. Mies vastasikin haasteeseen varsin tehokkaasti iskemällä runkosarjassa 1082 kiinniottojaardia ja seitsemän TD:tä. Kolme peräkkäistä yli 1000 kiinniottojaardin kautta pelanneen Cooksin tulevan kauden palkka on 8,5 miljoonaa dollaria.

Treidin myötä Patriots alkaa tosissaan valmistautumaan pelinrakentajansa Tom Bradyn jälkeiseen aikaan, onhan sillä käytössään tulevassa varaustilaisuudessa kaksi ensimmäisen sekä kaksi toisen kierroksen varausvuoroa. Todella nimekästä nippua tulevalle kaudelle kokoava Rams puolestaan tavoitteli aiemmin myös New York Giantsin megatähti Odell Beckham junioria, mutta miehen siirrosta ei koskaan päästy yhteisymmärrykseen. Joka tapauksessa lopulta koukkuun tarttunut Cooks on tärkeä syvien pelien uhka Ramsin ensi kauden hyökkäyspalettiin. Aiemmin puolustustaan isolla kädellä vahvistanut losangelelilaisseura onkin tällä hetkellä yksi tulevan kauden suurimmista mestarisuosikeista.