Katsaus NFL:n vapaiden pelaajien markkinoille – useita nimimiehiä edelleen vailla seuraa

Tulevan NFL-kauden joukkueet alkavat olla varaustilaisuuden jäljiltä pitkälti kasassa, joskin vapaiden pelaajien markkinoilta löytyy edelleen useita kokeneita nimimiehiä, joilla saattaa vielä olla paljonkin sanottavaa tulevan kauden osalta. Seuraavassa tämän hetken parhaat ja nimekkäimmät vapaat agentit pelipaikoittain.

Pelinrakentajat

Jay Cutler
Matt Moore
Derek Anderson
Mark Sanchez
Colin Kaepernick

Viisikon ainut viime kaudella aloittavana QB:na toiminut pelimies on veteraani Jay Cutler, joskin mies ilmoittanee lähiaikoina uransa päättämisestä. Vaikka 35-vuotiaan ura jatkuisikin, on miehelle vaikea nähdä enää kunnollista roolia NFL:n puolella. Mielenkiintoisin kysyms lieneekin se, löytääkö Super Bowlissakin esiintynyt Colin Kaepernick vielä itselleen uuden seuran.

Keskushyökkääjät

DeMarco Murray
Eddie Lacy
Shane Vereen
Adrian Peterson
Jamaal Charles
Alfred Morris

Running backien osastolta löytyy kasapäin nimimiehiä, joskin jokaisen parhaat päivät ovat jo kaukana horisontissa. Vain kolme vuotta sitten Eaglesiltä jättisopimuksen saanut Murray treidattiin Titansiin pari vuotta sitten, minkä lisäksi miehen osakkeita heikentää viime kauden päättänyt polvivamma. Isoa roolia kuusikosta ei voi povata kenellekään, sen sijaan kokenee backupin roolia lienee vielä tarjolla ainakin osalle porukasta.

Laitahyökkääjät

Dez Bryant
Jeremy Maclin
Eric Decker
Harry Douglas

WR-kategorian ehdottomasti nimekkäin pelimies on Cowboysin monivuotinen ykköskiinniottaja Dez Bryant, joskin miehen viime kauden otteet ja tuittuileva luonne eivät ainakaan toistaiseksi ole poikineet juurikaan kiinnistuneita ottajia. Ainoastaan Ravensin on kerrottu tarjonneen Bryantille sopimusta, jonka mies kuitenkin hylkäsi.

Tight endit

Julius Thomas
Coby Fleener
Antonio Gates
Marcedes Lewis
Brent Celek

Myös sisempien laitahyökkääjien osastolta löytyy nimekkäitä pelimiehiä, joskin kaikkien parhaat päivät ovat selvästi jo takana. 29-vuotiailla Fleenerillä ja Thomasilla voisi olla ikänsä puolesta edelleen annettavaa huipputasolla, mutta molemmat ovat kärsineet pahoista loukkaantumisista.

Hyökkäyksen linjapelaajat

Greg Robinson
Luke Joeckel
Zane Beadles
Brian Schwenke
Josh LeRibeus
Oday Aboushi

O-linen osalta tarjonta on tässä vaiheessa heikonpuoleinen, joskin rotaatiopelaajiksi kelpaavia nimiä löytyy ainakin yllämainitusta kuusikosta.

Puolustuksen endit

Robert Ayers
Terrell McClain
Jared Crick
Charles Johnson
Ryan Davis

Todelliset pass rusherit on poimittu jo pari kuukautta sitten, mutta juoksupuolustukseen taustatukea tuovia nimiä on edelleen tarjolla. Kolmikosta Ayers, McClain, Crick löytynee edelleen bensaa, joskaan käänteentekeviä pelimiehiä ei tästäkään triosta enää saa tekemälläkään.

Puolustuksen tacklet

Johnathan Hankins
Alan Branch
Karl Klug

Kolmikosta varsinkin Hankinsin löytyminen UFA-markkinoilta vielä tässä vaiheessa on yllättävää, saihan myös Coltsilta 3-vuotisen ja peräti 30 miljoonan dollarin sopimuksen vain vuosi sitten. Miehen päätyminen vapaille markkinoille johtuikin ennemminkin miehen sopimisesta Coltsin uuteen pelikirjaan kuin tämän taidoista. Vasta 26-vuotias DT on osoittanut olevansa aloituskokoonpanon pelaaja, joten uuden seuran löytyminen ennen kauden alkua on vain ajan kysyms.

Ulommat tukimiehet

Tamba Hali
Willie Young
Koa Misi
Elvin Dumervil
Connor Barwin
Shea McClellin
Erik Walden

Lista vilisee konkareita, joiden uroteot ovat kaukana menneisyydessä. Konkareiden jatko liigassa määräytyy pitkälti loukkaantumisten myötä, joten puhelinsoittoa kannattaa varautua odottamaan pelien alkuun saakka.

Sisemmät tukimiehet

Brian Cushing
Lawrence Timmons
Kevin Minter
NaVorro Bowman

Pitkän uran aloituskokoonpanon pelaajina luonut nelikko edustaa rautaista kokemusta, josta on taatusti apua pitkän kauden aikana. Järkevällä sopimuksella jokainen yllämainituista löytänee itselleen seuran vielä tulevalle kaudelle.

Kulmapuolustajat

Dominique Rodgers-Cromartie
Jeremy Lane
Adam Jones
Kayvon Webster
Alterraun Verner

Cornerbackin pelipaikalle vaaditaan tämän päivän NFL:ssä syvyyttä, eikä mikään joukkue selviä enää ainoastaan kahdella kovan luokan kulmapuolustajalla. Varsinkin viime kaudella Giantsissa seuran sisäiseen pelikieltoon asettamalle Rodgers-Cromartielle luulisi löytyvän ottajia, ellei sitten miehen oikukas maine karista kiinnostuneita seuroja matkoihinsa. Mies löytänee uuden seuran viimeistään siinä vaiheessa, kun ensimmäiset CB:t alkavat tippua riveistä loukkaantumisten myötä.

Safetyt

Eric Reid
Tre Boston
Mike Mitchell
T.J. Ward
Ron Parker
Jairus Byrd
Kenny Vaccaro

Reidin nimen löytyminen edelleen UFA-listoilta johtuu pitkälti samoista poliittisista mielenilmauksista kuin Kaepernickinkin, mutta ottaja löytynee ennemmin tai myöhemmin. Tre Boston on pelannut kahden viime kauden aikana aloittajana niin Panthersissa kuin Chargersissakin, minkä lisäksi miehen palkkaamista edesauttaa vasta 25 vuoden ikä.

NFL:n harjoituskausi käynnistyy alle kolmen kuukauden kuluttua elokuun alussa. Runkosarjan avausottelu Philadelphia Eaglesin ja Atlanta Falconsin välillä pelataan puolestaan Suomen aikaa 7. syyskuuta.