Brownsiin siirtynyt Jarvis Landry lyttää ex-pelinrakentajansa: “Välillämme ei ollut kemiaa”

Cleveland Brownsiin tulevaksi kaudeksi siirtynyt laitahyökkääjä Jarvis Landry ei muistele erityisellä lämmöllä aikaansa Miami Dolphinsissa. Uransa neljä ensimmäistä ammattilaiskautta Miamissa viettänyt ja tuona aikana komeat 400 kiinniottoa haalinut 25-vuotias ei sanojensa mukaan tullut juurikaan toimeen seuran pelinrakentaja Ryan Tannehillin kanssa. Tannehill ei pahemmin soitellut entisen ykköslaitahyökkääjänsä perään myöskään Landryn siirtyessä Clevelandiin.

“En ollut yllättänyt siitä. Suhteemme ei ollut missään vaiheessa erityisen hyvä”, 5-vuotisen ja 75 miljoonan taalan arvoisen jatkosopimuksen Brownsin kanssa huhtikuussa allekirjoittanut Landry kertoo NFL Networkille.

Landry osoitti jo viime viikolla mielipiteensä varsin selvästi tokaistessaan, että “pelinrakentajatilanne on Clevelandissa aivan toista luokkaa verrattuna siihen mitä se oli Miamin aikoina”. Clevelandissa tähti saa koppailla palloja Buffalo Billsistä hankitun Tyrod Taylorin syötöistä. Tämän lisäksi Brownsin riveistä löytyy tämänvuotisen varaustilaisuuden ykkösnimi, tulevaisuuden ykköspelinrakentajana pidetty Baker Mayfield.

“Kommenttini tarkoitus ei ollut heittää piikkiä hänen suuntaansa. Tiedän, että jokainen kaveri liigassa tekee valtavasti töitä pelipaikkansa eteen, varsinkin pelinrakentajan paikalla. Mutta samaan aikaan halusin antaa tunnustusta sinne minne se kuuluu”, Landry selittää Cleveland.comille viime viikolla antamiaan lausuntoja.

Kentällä yhteispeli Tannehillin kanssa toimi joka tapauksessa tilastojen valossa varsin mallikkaasti, olihan Landryllä allaan kaksi yli 1100 kiinniottojaardin sesonkia ennen viime kautta, jonka Tannehill missasi kokonaisuudessaan polvivamman vuoksi. Miehen tuuraajaksi viime kaudeksi hankitun Jay Cutlerin johtamassa hyökkäyksessä Landry jäi 987 kiinniottojaardiin, joskin miehen 112 kiinniottoa oli koko liigan kovin lukema kaudella.

Dolphins hankki Landryn korvaajiksi kokeneen Danny Amendolan New England Patriotsista, minkä lisäksi laitahyökkääjäosasto vahvistui Kansas Citystä tulleella Albert Wilsonilla. Cleveland saa niin ikään vihdoin jalkeille vahvan hyökkäysosaston, onhan sillä riveissään Landryn lisäksi takavuosien kiinniottojaardikuningas Josh Gordon, täksi kaudeksi TE-osastolle hankittu Darren Fells sekä kaksi uutta keskushyökkääjää, 49ersistä tullut Carlos Hyde ja draftin 2. kierroksella varattu lupaava Nick Chubb. Myös Steelersistä hyökkäyksen koordinaattoriksi hankittu Todd Haley oli seuralta kova kaappaus. Suurin kysymysmerkki viime kaudella kaikki ottelunsa hävinneen Brownsin hyökkäyksessä on vasemman tacklen paikka, lopettihan liigan ylivoimaisesti pelipaikkansa paras pelaaja Joe Thomas uransa viime kauteen.

Lue myös: Kauppaako legendaarisen puolustuksensa uusiksi laittanut Seattle Seahawks nyt myös Earl Thomasin?