Kentille paluuta tekevälle pelinrakentajatähdelle sataa kehuja: “Superälykäs kaveri, jolla on LeBron Jamesin fysiikka”

Yksi NFL:n parhaista nuorista pelinrakentajista, vuoden 2012 varaustilaisuuden ykkösnimi Andrew Luck tekee hiljalleen paluuta pelikentille koko viime kauden pilanneen olkapäävamman jäljiltä, eivätkä pelikaverit sekä Indianapolis Coltsin valmentajat malta olla hehkuttamatta kilpaa miehen vaikutusta joukkueen yleisilmeeseen.

Colts on uudistunut muutenkin viime kaudesta, hankkihan seura uuden päävalmentajan, kun se palkkasi Frank Reichin oharit tehneen Josh McDanielsin sijaan johtamaan kolmesti peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä seuraa. Lisäksi seura nappasi draftin 6. varausvuorolla tulevaisuuden megatähtenä pidetyn guardin, kun se valitsi Quenton Nelsonin pelinrakentajansa suojelijaksi. Silti Luckin olkapään kunto määrittää täysin Indianapolisin tulevan kauden menestysmahdollisuudet. Into Luckin paluusta paistaakin koko seurassa.

“Hän on todellinen magneetti. Liideri joka todella antaa johtajuutensa näkyä. Hän on loistotyyppi, joka on terveenä selkeästi yksi liigan parhaista pelinrakentajista”, Lionsista hankittu sisempi laitahyökkääjä Eric Ebron kehuu uutta pelikaveriaan ESPN:n haastattelussa.

“Hän on täynnä energiaa ja se tarttuu myös muihin ympärillä oleviin. Hän nostaa jokaisen pelaajan tasoa ylöspäin”, toteaa miehen kanssa liigaan samaan aikaan tullut tähtilaitahyökkääjä T.Y. Hilton.

Luckia ei olla nähty tositoimissa sitten tammikuussa 2017 tehdyn olkapääleikkauksen. Nyt mies on lähes täysipainoisesti mukana Coltsin kautta edeltävissä harjoituksissa, mikä nostaa koko joukkueen odotukset tulevaa kautta ajatellen täysin uudelle tasolle. Miehen voimatesteistä tulleet raportit kertovat, että 193-senttisen ja 109-kiloisen pelinrakentajan tulokset vastaavat jopa osan hyökkäyksen linjapelaajien tuloksia.

“Hänen fysiikkansa on ällistyttävä. Jotkut hänen kanssaan työskennelleet ammattilaiset ovat verranneet sitä jopa LeBron Jamesin fysiikkaan. Heidän mielestään Andrew voi fysiikkansa puolesta pelata helposti 40-vuotiaaksi asti”, kertoo puolestaan joukkueen omistaja Jim Irsay.

Myös uuden päävalmentaja Reichin uskotaan sopivan 28-vuotiaan Luckin työpariksi loistavasti. Miehet ovat seuran sisältä tulleiden lähteiden mukaan löytäneet välittömästi yhteisen sävelen niin pelillisiin kuin kentän ulkopuolisiinkin asioihin. Lisäksi miehiä yhdistää loukkaantumishistoria – niin ikään pelinrakenajana urallaan pelannut Reich kärsi 14-vuotisen uransa kaksi viimeistä kautta pahoista loukkaantumista, joten hän jos kuka ymmärtää myös Luckin tilannetta. Myös Reichin on vaikea välttyä ylisanoilta miehen puhuessa uudesta pelinrakentajastaan.

“Hänellä on valtavasti luontaista johtajuutta. Hän osaa johtaa hyökkäystä ihailtavalla tavalla. Samaan aikaan Andrewn peliäly on todella, todella korkealla tasolla. Se kyky, jolla hän omaksuu uusia asioita on uskomaton. Tämä kaveri on todella älykäs. Koko joukkue tietää sen, joten olemme kaikki täynnä itseluottamusta tulevan kauden suhteen”, Reich suitsuttaa.Sekä Reich että hyökkäyksen koordinaattorina toimivat Nick Sirianni ovatkin kertoneet Luckin omaksuvan miesten peli-ideologian jopa heitä itseään nopeammin. “Luck saattaa olla älykkäin kaveri sitten Amazonin tai Microsoftin kehittäjien. Välillä tuntuu, että hän tietää kaikesta kaiken, minkä takia kaikki haluavat olla hänen lähellään. Hän sisäistää asiat salamannopeasti, mikä tekee koko joukkueen pelaamisesta paljon helpompaa”, avaa puolestaan pelikaveri Ebron. OC:na toimivan Siriannin mielestä Luck voisikin hypätä vaikka samantien NFL-seuran hyökkäyksen koordinaattorin paikalle, kiitos uskomattoman pelikäsityksensä.

Viime kaudella vain neljä voittoa ottanut Colts faneineen voi vaan ristiä kädet ja toivoa Luckin olkapään kestävän pelaamista alkavalla kaudella. Muussa tapauksessa seuran pudotuspelipaikka on jälleen kerran vain kaukainen haave.