New England Patriotsin laitahyökkääjätähti kärähti dopingtestissä – pelikielto odottaa

NFL:n kestomenestyjä New England Patriotsin valmistautuminen syyskuussa alkavaan kauteen koki pahan takaiskun, kun joukkueen kokenut laitahyökkääjä, 32-vuotias Julian Edelman kärähti liigan dopingtestissä. Kaudesta 2009 saakka liigassa pelannut kaksinkertainen Super Bowl -voittaja on pelikiellossa Patriotsin runkosarjan neljästä ensimmäisestä ottelusta, joissa joukkue kohtaa Texansin, Jaguarsin, Lionsin sekä Dolphinsin.

Pelinrakentaja Tom Bradyn pitkäaikainen luottomies oli sivussa jo koko viime kauden ACL-vamman vuoksi, mutta tälle kaudelle tarjolla olisi jälleen isoa roolia varsinkin, kun seura luopui toisesta luottolaitahyökkääjästään Danny Amendolasta sekä kauppasi pois myös viime kauden ykkös-WR Brandin Cooksin.

Patriotsin hyökkäyskalustosta ei Edelmanin poissaollessa liiemmin liigan kärkikategorian tähtiloistoa löydy, sillä pitkään uransa jatkonsa kanssa pähkäilleen megatähti Rob Gronkowskin lisäksi laitahyökkääjäosasto koostuu nimistä, kuten Chris Hogan, Malcolm Mitchell, Cordarrelle Patterson, Kenny Britt ja Jordan Matthews, joista yksikään ei kuulu liigan tähtireceivereiden joukkoon. Toisaalta kun pelinrakentajana toimii viime kauden MVP Tom Brady, ei Patriotsin ole ennenkään tarvinnut kuluttaa palkkabudjettiaan kalliisiin supertähtitason laitahyökkääjiin. Lisäksi joukkueella on riveissään useita heittopeleihin hyvin soveltuvia keskushyökkääjiä, jotka tuovat omalta osaltaan lisävariaatioita hyökkäyspeliin.

NFL:n runkosarjan starttaa tasan kolmen kuukauden kuluttua, 7. syyskuuta huippuottelulla Philadelphia Eaglesin ja Atlanta Falconsin välillä. NFLSuomi julkaisee tänäkin vuonna kausiennakot jokaisesta liigan joukkueesta.