NFL:n kärkivaraus ei aio tuhlailla rahojaan: “Otan mallia Marshawn Lynchistä”

Urheilumaailmasta kantautuu usein uutisia pelaajista, joiden miljoonaomaisuudet ovat huvenneet, ellei jo peliuran aikana, niin pian sen jälkeen liian leveään elämäntyyliin tai huonoihin asianhoitajiin. NFL Draftin kuluvan vuoden kakkosvaraus, New York Giantsin megatähdeksi povailtu keskushyökkääjä Saquon Barkley aikoo sen sijaan sijoittaa tulevat miljoonansa järkevästi. Vasta 21-vuotias, varaustilaisuuden alla isäksi tullut pelimies aikoo seurata idolinsa, Oakland Raidersissa tulevalla kaudella pelaavan Marshawn Lynchin jalanjälkiä myös raha-asioiden suhteen.

Mies käytti Nikelta, Pepsiltä ja Panini Americalta saamiaan sponsorituloja ostaakseen perheelleen uuden asunnon, mutta muuten tulokkaan tavoite on elää järkevästi tilille pian ilmestyvistä miljoonista huolimatta. Itse asiassa mies ei ole vielä virallisesti edes allekirjoittanut Giantsin tarjoamaa tulokassopimustaan.

“Kun tiesin missä vaiheessa minut varataan, ajattelin että haluan seurata Lynchin tapaa. En aio tuhlata rahoja vaan investoida ne, antaa rahat oikeiden ihmisten hallintaan ja opetella sijoittamaan ne maltilla ja järkevästi”, Barkley kertoi osallistuttuaan torstai-iltana julkkisten softball-hyväntekeväisyysotteluun.

Lynchin tavoin mm. New England Patriotsin megatähti Rob Gronkowski on tullut tunnetuksi säästeliäästä ja järkevästä taloudenpidostaan. Ainoana isompana sijoituksena Barkley osti sponsorisopimuksista saamillaan rahoilla vanhemmilleen hulppean 3400 neliöisen kodin Pennsylvaniasta läheltä lapsuudenkotiaan.

“Lupasin äidilleni varmaan 2-3 vuoden ikäisenä, mikä kuulostaa hullulta, että ostan heille talon jonain päivänä. Vanhempani ovat tehneet valtavasti uhrauksia minun ja sisarusteni eteen, joten nyt on minun vuoroni antaa jotain takaisin. Talon hankkiminen vanhemmilleni on todennäköisesti paras saavutukseni toistaiseksi”, kasapäin henkilökohtaisia palkintoja jo ennen NFL-uraansa saavuttanut Barkley kertoo.

Parhaana keskushyökkääjätulokkaana vuosiin pidetty Barkley vaikuttaakin positiiviselta poikkeukselta verrattuna moniin urheilumaailman kirkkaisiin valoihin nousseisiin nuoriin pelaajiin, joiden pään kuuluisuus ja äkkirikastuminen saattavat sotkea pahemman kerran. Mies toivookin pystyvänsä näyttämään esimerkkiä muille nuorille urheilijoille myös rahankäytön suhteen.

“Toivottavasti annan esimerkin tulevaisuuden nuorille pelaajille siitä, että rahat voi käyttää myös järkevästi ja suunnitelmallisesti. Tähän saakka olen onnistunut tekemään oikeita valintoja ja ympäröimään itseni oikeanlaisilla ihmisillä, joilta olen saanut paljon hyviä neuvoja. Olen näille ihmisille paljosta kiitollinen”, Barkley päättää.

Barkleyn otteita kentällä pääsee ihailemaan ensimmäistä kertaa tosipaikassa 17. syyskuuta, kun New York Giants vierailee runkosarjan avausviikon Sunday Night Football -ottelussa Dallasissa Cowboysin vieraana. Luvassa on heti todellinen herkkupala, kohtaahan Barkley ottelussa toisen nuoren keskushyökkääjätähti Ezekiel Elliottin.

NFLSuomi.comin Kausiopas 2018 on nyt julkaistu. Miten kausi 2018 etenee ja mitkä ovat tipsimme NFL-vedonlyöntiin? Muiden muassa näistä aiheista voit lukea täältä. Joukkue-ennakot julkaistaan samalla sivulla lähempänä kauden alkua.