NFL:n tuore ykkösvaraus nöyränä: “Aion ottaa kaiken irti kaudestani kakkospelinrakentajana”

Vain yhden ottelun kahden edelliskauden aikana voittanut Cleveland Browns on vahvistanut rosteriaan merkittävästi sitten 0-16-rekordiin päättyneen viime kauden. Seura mm. investoi vihdoin uskottavaan ykköspelinrakentajaan, kun se hankki hyökkäyksensä moottoriksi Buffalo Billsin ykköspelinrakentajana kolmen kauden ajan toimineen Tyrod Taylorin. Tämän lisäksi tulevalla Hard Knocks -tuotantokaudella nähtävä Browns varasi koko draftin ykkösenä pelinrakentaja Baker Mayfieldin. Taylor on valmennusjohdon mukaan ykkösmies tulevalle kaudelle, joten draftin tuore ykkösnimi saaneekin istua avauskauden penkillä opetellen maailman kovimman jenkkifutisliigan tavoille.

Mayfield näyttää kuitenkin tuoreessa The Uninterruptedin haastattelussa suhtautuvan tulevaan kauteen positiivisin mielin tarkoituksenaan oppia mahdollisimman paljon seuran kahdelta kokeneelta QB:lta, Taylorilta sekä Arizonasta tulleelta Drew Stantonilta.

“Ihmisluonne ja varsinkin kilpaurheilijan luonne on sellainen, että haluat tietysti pelata aina kun mahdollista. Mutta paras vuoteni collegessa oli toinen vuosi, jolloi siirryin Texasista Oklahomaan ja istuin penkillä. Sen vuoden aikana kasvoin valtavasti verrattuna freshman-vuoteeni. Kun vihdoin sain tilaisuuteni, olin kuin eri pelaaja”, Mayfield avaa yliopistouransa käännekohtia.

“Kaikki riippuu asenteestasi. Tällä hetkellä keskityn vain tulemaan paremmaksi pelaajaksi oppimalla Tyrodilta ja Drewilta. Haluan ottaa oppivuodestani kaiken hyödyn irti. Se, milloin pääsen kentälle, ei ole minun päätettävissäni, joten keskityn vain olemaan valmis siinä vaiheessa kun se hetki koittaa”.

Yliopistofutiksen viime kauden Heisman Trophy -voittajan puheenvuoroa voi pitää kypsänä, todellisen joukkuepelaajan merkkinä. Ns. wide-open spread -systeemiin tottuneen 23-vuotiaan tuleva kausi meneekin näillä näkymin totutellessa NFL:n taktisesti huomattavasti haastavampaan pelitapaan. Tässä kaiken kokeneet Taylor ja Stanton toimivat täydellisinä mentoreina nuorelle oppipojalle. Mayfield kertoi työstävänsä pelinäkymästään lisäksi paljon myös seuran puolustuksen koordinaattori Gregg Williamsin kanssa.

Brownsin tulevaisuuden keulakuvaksi kaavailemalta pelinrakentajalupaukselta tippuu luonnollisesti kehut myös seuran laitahyökkäysosastolle, josta löytyy kaksi liigan tähtikaliiberin omaavaa pelimiestä, Miamista hankittu Jarvis Landry sekä takavuosien kiinniottojaardikuningas Josh Gordon. Gordon ehti jo itse ylistää Brownsin kiinniotto-osastoa jopa koko liigan kovimmaksi.

“Laitahyökkääjämme ovat loistavia pelimiehiä. Jarvis on mentaalisesti todella vahva persoona, minkä lisäksi hänellä on jo nyt paljon kokemusta liigasta. Hän osaa todella kantaa itsensä oikealla tavalla. Hänellä on asenne, että ihan sama miten iso vastustaja on, aion voittaa hänet. JG taas on fyysisesti yli-ihminen. Mies on yli 190-senttinen ja yli 100-kiloinen, mutta silti äärettömän nopea, uskomattoman lahjakas pelaaja.”Vain 185-senttisen Mayfieldin oman pelipaikan esikuva sen sijaan on New Orleans Saintsin niin ikään pienikokoinen Drew Brees, jolla on takanaan jo 16 kautta NFL-ykköspelinrakentajana. Parasta pelinrakentajaa kysyttäessä mies sen sijaan listaa ykköseksi täysin erilaisen pelinrakentajatyypin, viisinkertaisen Super Bowl -voittaja Tom Bradyn. Seuraavaksi Heisman-voittajan listalla nousevat jo uransa päättäneet Joe Montana, Peyton Manning sekä lapsuuden idoli Brett Favre. Mayfieldin oma tavoite puolestaan on napata aloittavan pelinrakentajan paikka seuraavalle kaudelle.

Lue myös: Brownsiin siirtynyt Jarvis Landry lyttää ex-pelinrakentajansa: “Välillämme ei ollut kemiaa”