Pelinrakentajalegenda Peyton Manning kommentoi heittojaardiennätystään: “TD-ennätys tärkeämpi”

Indianapolis Coltsin ja Denver Broncosin legendaarinen ex-pelinrakentaja, kauden 2015 Super Bowl -voittoon 18-vuotisen ammattilaisuransa päättänyt Peyton Manning kommentoi NOLA-verkkosivustolle heittojaardiennätystään, jonka toinen tuleva Hall of Fame -pelinrakentaja, New Orleans Saintsin Drew Brees rikkonee reilusti ennen tulevan kauden puolta väliä. Nykyisin 42-vuotias Manning pitää toistaiseksi hallussaan tilaston kärkipaikkaa 71940 heittojaardillaan. Myös heitettyjen touchdownien ennätys (539) on miehen nimissä, joskin tähän ennätykseen Breesillä on matkaa vielä 51 TD:n verran, mikä käytännössä vaatisi vähintään kahden kauden pelaamista nyt 39-vuotiaalta pelinrakentajalta.

Heittojaarditilastossa parhaillaan yli 5000 jaardin kausia tehtaillut Brees on enää 1496 jaardin päässä Manningistä, joten ennätys mennee rikki kauden viidennen tai kuudennen runkosarjapelin aikoihin. Tämän ennätyksen Manning suo ilomielin 18. kauttaan liigassa aloittavalle Breesille.

“Se (ennätyksen rikkoutuminen) on vain ajan kysymys. Hän ansaitsee sen oltuaan huipulla niin pitkän aikaa. Hän on ollut todellinen ammattilainen, pitänyt itsestään loistavasti huolta ja ollut aina hyvässä kunnossa. Hän on huippuesimerkki johdonmukaisesta työnteosta ottaen huomioon, mitä hän ja valmentaja Sean Payton ovat saaneet aikaan 12 vuoden aikana”, Manning kehaisee.

Liiga on huomioinut Breesin ennätysjahdin sijoittamalla Saintsin kauden viidennen ottelun kansalliseen Monday Night Football -otteluun. Manningin ennätyksen murskaaminen koko maan huomion saavassa ottelussa olisi tottakai onnistunut PR-temppu liigalta.

Manningin TD-ennätykseen Breesillä on vielä matkaa ja tuo kyseinen ennätys merkkaa heitettyjä jaardeja enemmän myös ennätyksen nykyiselle haltijalle. “Sillä on hieman enemmän merkitystä, koska touchdown näkyy taululla kuutena pisteenä. Pelkät jaardit taas saattavat johtaa harhaan, sillä ne eivät yksin takaa voittoja”, Manning avaa.

“Tiedän että Drew ajattelee samoin. Et koskaan pelaa vain omien tilastojesi takia. Drew on loistava joukkuepelaaja jonka ykköstavoitteena on vain ja ainoastaan voittaa ottelu joukkueelleen. Kun hän rikkoo ennätykseni, olen varma ettei se merkkaa hänelle yhtä paljon kuin se että hänen joukkueensa voittaa kyseisen ottelun”, Manning päättää.

Saints kohtaa viidennen peliviikon Monday Night Football -ottelussa 9. lokakuuta Suomen aikaa Washington Redskinsin.