Buccaneersin ulosostama tähtiguardi lähellä paluuta Seahawksiin

Tampa Bay Buccaneersin viime viikolla sopimuksestaan ulosostama, hyökkäyksen linjassa guardina pelaava J.R. Sweezy on lähellä paluuta vanhaan seuraansa Seattle Seahawksiin, jonka hyökkäyksen linja on ollut viime vuodet yksi liigan heikoimpia.

29-vuotias Sweezy edusti Seahawksia neljällä ensimmäisellä NFL-kaudellaan (2012-2015) ollen voittamassa seuran toistaiseksi ainutta Super Bowlia kauden 2013 päätteeksi. Sweezy oli Seahawksien mukana Super Bowlissa myös vuotta myöhemmin, jolloin Seahawks hävisi New England Patriotsille.

196-senttinen ja 135-kiloinen linjapelaaja solmi Buccaneersin kanssa 5-vuotisen ja 32,5 miljoonan dollarin arvoisen jättisopimuksen kauden 2015 jälkeen. Selkävamma piti kuitenkin miehen sivussa koko kauden 2016, minkä lisäksi miehen viime kausi katkesi joulukuussa tulleeseen pahaan jalkavammaan. Suureen rooliin Buccaneersissa kaavaillun Sweezyn loukkaantumishistoria olikin lopulta syynä siihen, ettei Buccaneers nähnyt kovapalkkaiselle guardille käyttöä alkavalla kaudella.

Loukkaantumishistoriansa vuoksi Sweezy olisikin nyt tarjolla ale-hintaan, minkä vuoksi uudelleenrakennuksen keskellä oleva Seahawks saattaa hyvinkin olla valmis ottamaan tietoisen riskin seuralle entuudestaan tutun pelaajan suhteen.

NFL-sisäpiiritoimittaja Ian Rapoport kertoi Sweezyn olevan matkalla Seahawksin lääkärintarkastukseen, minkä jälkeen seura tehnee pikaisesti päätöksen konkarin palkkaamisen suhteen. Terveenä ollessaan liigan eliittiguardien joukkoon edelleen lukeutuva Sweezy on pelannut urallaan 73 ottelua, joista 63:ssa mies on kuulunut joukkueensa avauskokoonpanoon.