Dolphinsiin siirtynyt keskushyökkääjäveteraani pitää hallussaan käsittämätöntä NFL-ennätystä – tuskin rikotaan koskaan

Indianapolis Coltsista Miami Dolphinsiin tulevaksi kaudeksi siirtynyt 35-vuotias keskushyökkääjälegenda Frank Gore pitää hallussaan todellista teräsmiesennätystä, jonka rikkomiseen ei välttämättä ole kenestäkään muusta pelaajasta – ainakaan seuraavan reilun vuosikymmenen aikana.

Vuonna 2005 3. kierroksella San Fransisco 49ersiin varattu vain 175-senttinen teräsmies on nimittäin pelannut urallaan jo 12 peräkkäistä yli 1200 kokonaisjaardin kautta, mitä voi pitää käsittämättömänä saavutuksena pelipaikalla, jota pelaavien urat ovat keskimäärin kaikista pelipaikoista lyhimmät.

Ennätyksen arvoa nostaa se, että edes 12 peräkkäiseen 1000 jaardin ylitykseen yltäneitä pelaajia löytyy NFL-historiasta Goren lisäksi kaksi – saavutukseen ovat yltäneet vain tilastojen valossa kaikkien aikojen paras laitahyökkääjä Jerry Rice sekä paras keskushyökkääjä Emmitt Smith. Nykypelaajista kolme – Antonio Brown, Julio Jones sekä Lamar Miller – ovat pelanneet neljä peräkkäistä yli 1200 kokonaisjaardin kautta, joten ennätyksen rikkoja ei totisesti ole lähelläkään näköpiirissä.

Goren putki oli vaakalaudalla varsinkin kaudella 2010, jolloin lantiovamma päätti miehen kauden vain 11 ottelun jälkeen. Vain 63,9 prosenttia kaudesta pelannut Gore ehti kuitenkin täräyttää jo alkukaudesta käsittämättömät 853 juoksu- ja 452 kiinniottojaardia, tahti joka ei silti olisi todennäköisesti edes riittänyt rikkomaan miehen yhden kauden ennätystä. Gore nimittäin tykitti toisella kaudellaan liigassa hulppeat 1695 juoksujaardia, minkä päälle syntyi keskushyökkääjälle komeat 485 kiinniottojaardia. Ottelukohtainen juoksujaardimäärä oli kyseisellä kaudella 105,9 jaardia.

Tulevan Hall of Fame -keskushyökkääjän uran kokonaisjuoksujaarditilasto näyttää ennen tulevaa kautta lukemaa 14026, millä irtoaa kaikkien aikojen tilaston viides sija. Matkaa ykköspaikkaa pitävään Emmitt Smithiin siis vielä riittää, iskihän kausien 1990 ja 2004 välisenä aikana liigassa pelannut legenda tauluun 18355 jaardin lukemat. 13. kauteensa NFL:ssä valmistautuva Gore tienaa alkavasta kaudesta 1,1 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

Jameis Winston, Julian Edelman… tässä listaa pelikiellossa kauden aloittavista tähtipelaajista