Kausiennakko – AFC East: Patriots, Dolphins, Bills, Jets

Koko vuosikymmenen ajan Patriotsin komennossa kulkenut AFC East on tänäkin vuonna yhtä ennalta-arvattava, mitä tulee divisioonan voittajaan. Sitten Tom Bradyn tulon seuraan kaudeksi 2001 Patriots on voittanut divisioonansa kahta kertaa vaille jokaisella kaudella, eikä tähän näytä olevan näköpiirissä muutosta niin kauan kuin 41-vuotias pelinrakentaja jatkaa loputtomalta tuntuvaa peliuraansa. Seuraavista sijoista käydään tiukkaa taistelua, joskin pudotuspelipaikkaan asti rahkeet eivät välttämättä muilla riitä. Seuraavassa katsaus joukkueiden asetelmiin kauteen lähdettäessä. (Ennakko päivitetty 2.9.2018).

NEW ENGLAND PATRIOTS

Viime kaudella: 13-3, hävisi Super Bowlin Eaglesille
Tärkeimmät hankinnat: DT Danny Shelton, DE Adrian Clayborn, CB Jason McCourty, OT Matt Tobin, WR Cordarrelle Patterson
Pahimmat menetykset: WR Brandin Cooks, RB Dion Lewis, CB Malcolm Butler, LT Nate Solder, RT Cameron Fleming, WR Danny Amendola
2018 draft: 1a. OT/G Isaiah Wynn (Georgia); 1b. RB Sony Michel (Georgia); 2. CB Duke Dawson (Florida); 5. LB Ja’Whaun Bentley (Purdue); 6a. LB Christian Sam (Arizona State); 6b. WR Braxton Berrios (Miami); 7a. QB Danny Etling (LSU); 7b. CB Keion Crossen (Western Carolina); 7c. TE Ryan Izzo (Florida State).

Kaudesta toiseen liigan kärkikahinoissa pyörivä Patriots on viimeisen vuoden aikana ollut sille epätyypillisessä turbulenssissa – milloin sisäisten riitojen, milloin epäselvien koordinaattorikuvioiden, milloin entisten pelaajien avautumisten tai pelikieltojen johdosta. Paperilla Patriots on kärsinyt myös muutamista pahoista menetyksistä, mutta jotenkin tuntuu silti vaikealta nähdä laivan olevan vieläkään lähellä uppoamista, siihen kun vaadittaneen vähintään historian menestyneimmän pelinrakentajan Tom Bradyn lopettaminen.

Hyökkäys

Indianapolis Coltsin jo uudeksi päävalmentajakseen viime kauden jälkeen julkistama hyökkäyksen koordinaattori Josh McDaniels teki lopulta “uudelle seuralleen” oharit ja päätti sittenkin jäädä Patriotsiin, mikä oli loistouutinen muutenkin tukun kovia pelaajia sekä valmennustiiminsä jäseniä menettäneelle joukkueelle. McDanielsin jatko oli todella tärkeää, onhan miehen yhteistyö pelinrakentaja Bradyn kanssa ollut todella tuottoisaa jo vuosien ajan. Patriots-hyökkäys olikin koko viime kauden eniten heittojaardeja kerännyt nippu runkosarjassa.

Pitkään seuran luottoratsuna toiminut 32-vuotias laitahyökkääjä Danny Amendola vaihtoi maisemaa loistavan pudotuspelipelaajan siirryttyä divisioonavastus Dolphinsiin. Tuulennopea viime kauden ykkös-WR Brandin Cooks puolestaan kaupattiin Ramsiin vain yhden kauden jälkeen. Kun vielä toinen kokenut sotaratsu, viime kauden loukkaantumisen takia missannut Julian Edelman meni käryämään liigan dopingtestissä, joutuu Patriots tulemaan runkosarjan ensimmäisen neljänneksen toimeen ilman selkeää ykköslaitahyökkääjää, joskin isokokoinen TE-tähti Rob Gronkowski on lyhyemmissä heittopeleissä liigan paras kohdepelaaja.

Raidersista tullut potkunpalauttajaspesialisti Cordarrelle Patterson saattaa hyvinkin ottaa uuden stepin urallaan Patriotsin nerokkaan pelikirjan sivuille päästyään. Varsinkin alkukaudella heittopelien kiinniottovastuu lankeaa Pattersonin lisäksi pitkälti Chris Hoganin harteille, unohtamatta liigan parasta sisempää laitahyökkääjää Rob Gronkowskia.

Myös keskushyökkääjäosastolla koettiin muutoksia, kun loistavana heittopelien spesialistina tunnettu Dion Lewis pakkasi kassinsa siirtyen Titansiin. Avauskierroksella draftissa napattu Sony Michel on kuitenkin Lewisin tyyppinen, joskin isokokoisempi keskushyökkääjä, joka saattaa hyvinkin täyttää jo tulokaskaudellaan Lewisin jättämät saappaat. Rosterista löytyvät edelleen myös seurassa jatkavat James White ja Rex Burkhead sekä Bengalsista tullut, loistavan tulokaskauden vuonna 2014 (1124 jaardia) pelannut, edelleen vasta 25-vuotias Jeremy Hill.

Hyökkäyksen linjassa LT Nate Solderin lähtö kirpaisee varsinkin Tom Bradya muutenkin kuin henkisesti, mutta 49ersista tullut, NFL:n isokokoisin pelaaja (201cm, 163kg) Trent Brown on harjoituskaudella osoittanut olevansa varsin pätevä paikkaaja Bradyn selustan suojaajaksi. Draftin 1. kierroksella napatun guardin ja tacklen paikoilla viihtyvän Isaiah Wynnin akillesjännevamma pitää nuorukaisen sivussa kentiltä koko kauden, mikä jättää linjan oikean laidan kokeneen Marcus Cannonin vastuulle.

Patriotsin hyökkäyksestä löytyy edelleen riittävästi leveyttä huolimatta Jordan Matthewsin sekä Malcolm Mitchellin sopimusten ulosostosta harjoitusleirillä, joten edes muutamat poissaolot eivät kaada laivaa. Paljon on kiinni siitä, miten paljon bensaa ykköshevosten (Brady, Edelman, Gronkowski) tankissa vielä on jäljellä.

Puolustus

Puolustuksen koordinaattorina kaudesta 2012 asti toiminut Matt Patricia tarttui Lionsin päävalmentajan pestiin, eikä joukkue ole nimennyt tämän tilalle korvaajaa tulevaksi kaudeksi. Puolustuksen pelikutsuista vastaakin tulevalla kaudella tukimiesten valmentaja Brian Flores.

D-line meni uusiksi seuran hankkiessa Falconsista tulleen DE Adrian Claybornin sekä Brownsista napatun DT Danny Sheltonin, minkä lisäksi Trey Flowers täydentää linjan toisen endin paikalla.

Tukimiesosastolla Dont´a Hightower pääsee vapaampaan rooliin Floresin kutsuessa pelejä, mutta muuten tukimiesosasto on Hightowerin sekä Kyle Van Noyn takana varsin kapea.

Takapuolustus menetti Titansiin siirtyneen ja Pats-päävalmentaja Bill Belichickin kanssa riitautuneen tähtikulmapuolustaja Malcolm Butlerin sekä suuremman roolin perässä Texansiin lähteneen erikoisjoukkuespesialisti Jahnson Bademosin. Butlerin korvaajaksi takakentälle hankittiin Brownsia aiemmin edustanut Jason McCourty, joka saa seurakseen safetynä operoivan veljensä Devonin. Viime kaudella melko keskinkertaisia otteita esittänyt CB Stephon Gilmore saa parantaa otteitaan lähemmäs palkkatasoaan. Patrick Chung tuo turvaa takakentälle.

Patriots päästi viime kaudella toiseksi eniten heittojaardeja, joten varsinkin tähän osa-alueeseen tarvitaan parannusta viimeistään tosipelien alkaessa.

Arvio: Alkukausi on tällä kertaa entistä tärkeämmässä roolissa ja varsinkin Bradyn on löydettävä nopeasti yhteinen sävel uudistuneen hyökkäyksen kanssa. Mikään muu kuin divisioonan ykkössija olisi silti jättiyllätys. Mestaruustaistelua varten joukkue saataneen jälleen iskuun viimeistään loppukaudesta.

Lue myös:

Patriotsin laitahyökkääjätähti kärähti dopingtestissä – pelikielto odottaa

MIAMI DOLPHINS

Viime kaudella: 6-10
Tärkeimmät hankinnat: LG Josh Sitton, C Daniel Kilgore, RB Frank Gore, WR Danny Amendola, DE Robert Quinn, WR Albert Wilson, QB Brock Osweiler
Pahimmat menetykset: WR Jarvis Landry, DT Ndmaukong Suh, C Mike Pouncey, QB Jay Cutler, TE Julius Thomas
2018 draft: 1. DB Minkah Fitzpatrick, 2. TE Mike Gesicki, 3. LB Jerome Baker, 4. TE Durham Smythe, 4. RB Kalen Ballage, 6. CB Cornell Armstrong, 7. LB Quentin Poling, 7. K Jason Sanders

Dolphins saa takaisin koko viime kauden loukkaantuneena sivussa olleen pelinrakentaja Ryan Tannehillin, mutta seuran rosteri näyttää joka tapauksessa melko heppoiselta ajatellen pudotuspelipaikkaa. Miamilaiset menettivät sekä puolustuksestä että hyökkäyksestä yhden kulmapalasistaan, joten viime kauden otteet huomioiden joukkueelle voidaan povata hankalaa kautta. Miamilaisten onneksi divisioonan taso Patriotsin takana on heikko, mikä helpottaa urakkaa.

Hyökkäys

Hyökkäyksen ykköstähti ja pelinrakentaja Tannehillin pitkäaikainen ykköstargetti, WR Jarvis Landry treidattiin Clevelandiin, minkä johdosta hyökkäys näyttää nyt entistä kapeammalta, varsinkin kun myös ykköskeskushyökkääjä Jay Ajayi treidattiin Eaglesiin jo kesken viime kauden. Tälle kaudelle joukkue luotti kokemukseen sen palkattua korvaajiksi Patriotsin vanhan sotaratsun Danny Amendolan, Chiefsistä napatun vauhtikone Albert Wilsonin sekä Coltsista tulleen jo 35-vuotiaan veteraanikeskushyökkääjä Frank Goren. Gore on edelleen parhaimmillaan käyttökelpoinen pelimies, joskaan ei enää menestysseuran ykköskeskushyökkääjä. Ykkösvastuu juoksupeleistä lankeaakin kolmatta kauttaan liigassa aloittavalle Kenyon Drakelle, jolla on vihdoin kunnon sauma ottaa selkeän ykkösbackin rooli kantaakseen.

Heittopeleissä 25-vuotiaalla DeVante Parkerilla on Landryn treidin myötä huippusauma nousta joukkueen kantaviksi voimiksi, napsihan mies viime kaudella Landryn takana mukavat 670 kiinniottojaardia. Kenny Stills puolestaan keräsi viime kaudella 847 kiinniottojaardia ja kuusi TD:tä, ja redzonella katseet kääntyvätkin usein 26-vuotiaaseen.

Hyökkäyksen kolmas veteraanihankinta on guardiksi Chicagosta saapunut 32-vuotias Josh Sitton, joka saattaa olla kelpo vahvistus linjaan yhdessä 49ersistä napatun sentteri Daniel Kilgoren kanssa. Riittääkö Kenny Stillsin laatu nousemaan seuran ykköslaitahyökkääjäksi, mikä edyllättäisi käytännössä ensimmäistä 1000 kiinniottojaardin kautta? Chiefsistä saapunut Albert Wilson tuo nopeutta laidoille. Penn Statessa kovana redzone-pelaajana yliopistourallaan tunnettu TE Mike Gesicki ottanee hänkin ison roolin hyökkäyksessä jo tulevalla kaudella. Mies on Dolphinsin 2. kierroksen varaus tältä vuodelta.

Riittääkö liigan alemman kastin pelinrakentajiin kuuluvan Ryan Tannehillin taso melko keskinkertaisen hyökkäyksen johtajana, varsinkin välivuoden jälkeen?

Puolustus

Seura ulososti Ndamukong Suhin jättimäisen sopimuksen kolmen kauden jälkeen, mikä maksoi sille 22 miljoonaa kuollutta rahaa palkkakatossa. Linjan keskusta vaikuttaakin melko heppoiselta, joskin 36-vuotias säkittäjärohmu Cameron Wake endin paikalla on edelleen liigan ehdotonta eliittiä. Miehellä on allaan kaksi yli 10 säkityksen kautta. Toiselle laidalle Ramsista hankittu Robert Quinn on todella loukkaantumisherkkä pelimies, eikä miehen terveenä pysymisen varaan kannattaisi laskea liikaa painoarvoa.

Tukimiesosasto ei anna juuri aiheita riemunkiljahduksiin ja sitä pidetäänkin ennakkoon koko liigan hitaimpana. Viime vuoden 2. kierroksen varaus Raekwon McMillanin tulokaskausi meni sivu suun loukkaantumisen vuoksi, mutta alkavalla kaudella tarjolla on heti iso rooli keskimmäisenä tukimiehenä. Nopeutta tukimiesosastolle tuova 3. kierroksen varaus Jerome Baker saattaa nousta välittömästi jopa avauksen mieheksi Kiko Alonson pariksi.

Dolphins nappasi draftin avauskierrokselta ennakkoon jopa yhtenä parhaista puolustajista pidetyn Alabaman menestysyliopiston safety Minkah Fitzpatrickin, joka päässee jo tulokaskaudellaan ottamaan roolia takapuolustuksessa safetyistä eniten taklauksia (122) viime kaudella napsineen Reshad Jonesin parina. Kulmapuolustajaosasto Xavien Howardin takana vaikuttaa sen sijaan melko heppoiselta.

Arvio: Päävalmentaja Adam Gase on käyttänyt kaksi offseasonia siivotakseen miehen pelikirjaan sopimattomat pelaajat ulos kokoonpanosta. Patriotsin dominoidessa divisioonaa Dolphins taistelee kakkospaikasta Billsin kanssa, mutta jonkinlaisessa käymistilassa edelleen olevalle seuralle on vaikea povata alkavalta kaudelta kummoistakaan menestystä.

Lue myös:

Entinen Patriots-tähti Danny Amendola nauttii Dolphinsin rennosta ilmapiiristä

Dolphinsiin siirtynyt keskushyökkääjäveteraani pitää hallussaan käsittämätöntä NFL-ennätystä – tuskin rikotaan koskaan

Brownsiin siirtynyt Jarvis Landry lyttää ex-pelinrakentajansa: “Välillämme ei ollut kemiaa”

BUFFALO BILLS

Viime kaudella: 9-7, pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa kauden 1999 jälkeen
Tärkeimmät hankinnat: DT Star Lotulelei, OLB Trent Murphy, C Russell Bodine, RB Chris Ivory, RT Marshall Newhouse, WR Corey Coleman
Pahimmat menetykset: QB Tyrod Taylor, LT Cordy Glenn, C Eric Wood, LB Preston Brown, G Richie Incognito
2018 draft: 1. QB Josh Allen, 1. LB Tremaine Edmunds, 3. DT Harrison Phillips, 4. CB Taron Johnson, 5. S Siran Neal, 5. G Wyatt Teller, 6. WR Ray-Ray McCloud, 7. WR Austin Proehl

Bills nappasi hieman onnekkaasti ja Bengalsin viime hetken voiton myötä vuosituhannen ensimmäisen pudotuspelipaikkansa viime kaudella, mutta tälle kaudelle haasteet ovat valtavat, menettihän seura varsinkin hyökkäyksestä useita kokeneita pelaajiaan, kun mm. ykköspelinrakentaja Tyrod Taylor sekä O-linen kivijalat Cordy Glenn, Richie Incognito ja Eric Wood ovat poissa. Pudotuspelipaikan uusiminen on alkavalla kaudella todella haasteellista.

Hyökkäys

Kun vuosia ykköspelinrakentajana toiminut Tyrod Taylor kaupattiin Clevelandiin, ei pelinrakentajapuolelta kannattaa ihmeitä odotella. Draftin avauskierroksen 7. varausvuorolla napattu Josh Allen on kysymysmerkki vielä tällä kaudella, mutta tuleviksi vuosiksi miehestä saattaa olla Billsille paljonkin iloa. Mies kilpailee peliajasta Nathan Petermanin kanssa.

Linja menetti kolme kokenutta pelimiestä Cordy Glennin vaihdettua maisemaa, minkä lisäksi guardi Richie Incognito sekä sentteri Eric Wood lopettivat uransa. Bengalsista tulleella Russell Bodinella on iso työ Eric Woodin paikan täyttäjänä, minkä lisäksi toista kauttaan aloittava LT Dion Dawkins joutuu kovaan paikkaan avauksen miehenä. Uudistuneelle linjalle onkin helppo povata kasapäin vaikeuksia tulevalla kaudella.

Isokokoinen Kelvin Benjamin lähtee kauteen ykköslaitahyökkääjän vakanssilla, mutta taustalla on hiljaista. Harjoitusleirin aikana Brownsista treidillä hankittu entinen 1. kierroksen varaus Corey Coleman noussee saman tien joukkueen avaukseen. Myös TE Charles Clayn rooli heittopeleissä on jälleen suuri. Joukkue keräsi jo viime kaudella toiseksi vähiten heittojaardeja kaikista liigan joukkueista, sen sijaan juoksupeli rullasi mukavasti Billsin kerättyä kuudenneksi eniten juoksujaardeja.

Bills ei käyttänyt ainuttakaan varausvuoroaan uuden keskushyökkääjän hankintaan, sen sijaan seura solmi sopimuksen kokeneen 30-vuotiaan Chris Ivoryn kanssa. Lähes saman ikäinen LeSean McCoy toki kantaa jättimäisen vastuun koko hyökkäyksen ykkösmiehenä vielä ehkäpä parin kauden ajan, mutta looginen vaihtoehto olisi silti ollut nuoren RB:n varaaminen miehen backupiksi viime kaudella flopanneen veteraanin sijaan. “Shady” McCoylta vaaditaankin jälleen valtavaa panosta sekä juoksu- että heittopeleissä.

Puolustus

Liigan alempaan keskikastiin viime kaudella kuulunut puolustus menetti tukimies Preston Brownin, mutta draftin 16. varausvuorolla napattu Trumaine Edmunds auttaa joukkuetta pitkällä tähtäimellä enemmän. Viimeisellä yliopistokaudellaan kovaa jälkeä tehneestä nuorukaisesta odotetaan pidemmällä tähtäimellä jopa Luke Kuechlyn tapaista puolustuksen liideriä. 34-vuotias Lorenzo Alexander merkkautti viime kaudella 73 taklausta ja kolme säkitystä ja mies on tälläkin kaudella puolustuksen selvä isähahmo.

Linjan uudet miehet, Panthersista saapunut DT Star Lotulelei sekä ex-Redskins DE Trent Murphy ovat kelpo hankintoja, jotka vahvistavat varsinkin viime kaudelta tuttua heikkoa juoksupuolustusta. Onko ykkösendi Jerry Hughesista vielä 29-vuotiaana nousemaan muutaman vuoden takaiselle tasolleen, jolloin mies pelasi kaksi peräkkäistä 10 säkityksen sesonkia?

Puolustuksen vahvuus on sen vahva takakenttä, jossa hyvän tulokaskauden pelanneelta ja neljä syötönkatkoakin napanneelta CB Tre’Davious Whitelta odotetaan jälleen uutta harppausta kohti liigan terävintä kulmapuolustajaeliittiä. Coltsista tullut Vontae Davis ei ole enää nuoruusvuosiensa tikissä, mutta hoitanee edelleen ruutunsa kunnialla. Safetyosasto on liigan eliittiä Jordan Poyerin sekä Micah Hyden toimiessa takakentän lukkoina Billsin aluepuolustukseen keskittyvässä puolustuksessa.

Arvio: Pudotuspelipaikan uusiminen nykyrosterilla on hankalaa, eikä tilannetta auta hankala runkosarjan alun otteluohjelma – joukkue pelaa peräti viisi ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan vieraskentällä. Pudotuspelitaistelua helpottaa tosin varsin heikko divisioona, jossa varsinkin Dolphins ja Jets ovat täysin kaadettavissa.

NEW YORK JETS

Viime kaudella: 5-11
Tärkeimmät hankinnat: QB Teddy Bridgewater, ILB Avery Williamson, CB Trumaine Johnson, RB Isaiah Crowell, RB Thomas Rawls, C Spencer Long, WR Terrelle Pryor Sr., K Cairo Santos
Pahimmat menetykset: RB Matt Forte, DE Muhammad Wilkerson, ILB Demario Davis, K Chandler Catanzaro
2018 draft: 1. QB Sam Darnold (USC); 3. DE Nathan Shepherd (Fort Hays State); 4. TE Chris Herndon (Miami); 6a. CB Parry Nickerson (Tulane), 6b. DT Folorunso Fatukasi (UConn), 6c. RB/KR Trenton Cannon (Virginia State).

Viime kaudella täydellisen uudelleenrakennuksen aloittanut Jets yllätti varsinkin alkukaudesta ja nappasi lopulta materiaaliinsa nähden mukavat viisi voittoa. Tälle kaudelle joukkue on jälleen vahvistunut hieman, minkä lisäksi viime kaudella sisäänajetut nuoret pelaajat ovat entistä valmiimpia vastuurooleihin. Jälleenrakennus ei toisaalta voi kestää loputtomiin ja pikku hiljaa viimeksi kaudella 2010 pudotuspeleissä nähdyltä seuralta aletaan odottaa myös menestystä. Tämä kausi mennee kuitenkin vielä opetellessa talon tavoille.

Hyökkäys

Uuden koordinaattorin Jeremy Batesin alaisuuteen siirtynyt Jets tavoitteli tosissaan UFA-markkinoiden halutuinta pelinrakentajaa Kirk Cousinsia, mutta miehen karattua Minnesotaan seura nosti itsensä treidien myötä varaustilaisuuden kolmannelle paikalle, jolta se nappasi riveihinsä tulevaisuuden tähtipelinrakentajana pidetyn Sam Darnoldin, joka nappasi preseason-otteillaan aloittavan pelinrakentajan paikan välittömästi itselleen. Seuran haaviin tarttui offseasonilla myös lähes kaksi kautta pelaamatta ollut Vikingsin entinen ykkös-QB Teddy Bridgewater, joskin mies treidattiin vain reilua viikkoa ennen runkosarjan alkua Saintsiin. 39-vuotias viime kauden aloittaja Josh McCown toimii Darnoldin kakkosmiehenä.

Seura vahvisti keskushyökkääjäosastoaan Brownsista napatulla 25-vuotiaalla Isaiah Crowellilla, joka on potentiaalinen 1000 jaardin mies, joskaan ei täysin vakuuttava aloittaja. Tulitukea tuovat Bilal Powell sekä Seattlesta tullut Thomas Rawls, joka ei osittain loukkaantumisten vuoksi koskaan lunastanut odotuksia Seattlessa Marshawn Lynchin seuraajana. Monipuolinen konkari Matt Forte päätti pitkän uransa viime kauteen.

Kiinniotto-osaston ainut hankinta on Redskinsissä pahasti flopannut Terrelle Pryor, jolla on tulevalla kaudella valtavat paineet – onko toissa kaudella yli 1000 kiinniottojaardia Brownsissa keränneelle 29-vuotiaalle enää käyttöä liigassa? Isokokoinen laitahyökkääjä on vahva ase redzonelle, josta puuttuu viime kaudella seuraa edustanut mutta täksi kaudeksi Jaguarsiin siirtynyt TE Austin Seferian-Jenkins. Viime kaudella ykkösmieheksi noussut Robby Anderson on kentän ulkopuolella ongelmapelaajan maineessa, joskin mies teki viime kaudella läpimurtonsa liigaan iskien 941 jaardia ja seitsemän TD:tä. Niskavammansa vuoksi koko viime kauden missannut Quincy Enunwa sekä kokenut Jermaine Kearse tuovat leveyttä heittohyökkäykseen, sen sijaan TE-osastolta ei apuja kiinniottopuolelle ole luvassa Clive Walfordin ollessa parhaimmillaankin vain keskinkertainen backup-TE.

Viime kaudella peräti 47 säkitystä päästänyt hyökkäyksen linja vahvistui sentteri Spencer Longilla, joka tosin oli UFA-markkinoiden tarjontaan nähden yllättävän nimetön hankinta. Silti Long vahvistaa linjan keskustaa verrattuna viime vuonna tonttia hoitaneeseen Wesley Johnsoniin. Kokonaisuudessaan linja ei kuitenkaan viime vuoden tapaan vakuuta.

Puolustus

Takapuolustus sai nimekkään vahvistuksen Ramsista tulleen CB Trumaine Johnsonin muodossa, josta seura sai itselleen viimein kaipaamansa tasokkaan ykköskulmapuolustajan. Takapuolustus onkin joukkueen ehdoton vahvuus, löytyyhän rivistä lisäksi kokenut Morris Claiborne sekä viime vuoden kutosvaraus, liigan supertähtien joukkoon kovaa vauhtia nousua tekevä safety Jamal Adams. Varsinkin Johnson sopii hyvin päävalmentaja Todd Bowlesin pelitapaan, jossa kulmapuolustajilta odotetaan kovaa prässäävää miespuolustusta.

Puolustuksen ongelmat löytyvät fronttiseiskan puolelta. Jets oli viime kauden viidenneksi vähiten säkityksiä kerännyt nippu, joten varsinkin todellisen passrusherin löytäminen olisi sille enemmän kuin tärkeää. 24-vuotias Leonard Williams on lupaava DE, jonka tosin on saatava vielä lisää räjähtävyyttä ehtiäkseen vastustajien pelinrakentajien kimppuun ajoissa. Williamsin pariksi toiselle laidalle tarjolla ei valitettavasti ole tarpeeksi päteviä vaihtoehtoja, joten vastustajien puolustukset pystyvätkin pelaamaan miehen ulos tuplaamalla. Kuka korvaa Muhammad Wilkersonin tai Kony Ealyn jättämän aukon linjassa? 32-vuotiaan Steve McLendonin rooli linjan keskustassa on valtava.

Tukimiesosastolla Demario Davis korvattiin Titansista tulleella Avery Williamsonilla, joka onkin heittopuolustajana täysin eri kaliiberia Davisiin verrattuna.

Arvio: Jets räjäytti kokoonpanonsa palasiksi vuosi sitten ja suunta on juuri nyt oikea, joskin matka takaisin pudotuspelijoukkueeksi on pitkä ja kivikkoinen. Jos molemmat linjat saadaan kuntoon seuraavan offseasonin aikana, voidaan Jetsiltä odotella pudotuspelipaikkaa kaudella 2019. Tuleva kausi tulee tuon tavoitteen suhteen vielä liian aikaisin. Myös avoin pelinrakentajatilanne tuo lisähaasteita kauteen valmistautumisessa.