Kokenut tähtikulmapuolustaja Aqib Talib ihailee uudessa seurassaan ennen kaikkea näitä asioita

Kymmenen ensimmäisen NFL-kautensa aikana kolmea eri seuraa aiemmin edustanut viisinkertainen Pro Bowl -kulmapuolustaja ja Super Bowl -voittaja Aqib Talib on vakuuttunut uuden seuransa Los Angeles Ramsin toimintatavoista. Buccaneersia, Patriotsia sekä Broncosia urallaan aiemmin edustanut konkari ylistääkin estoitta uutta seuraansa ja sen nuorta päävalmentajaa Sean McVaytä.

“Olen todella innoissani joukkueen itseluottamuksen sekä työmoraalin tasosta. Kaikki lähtee McVaystä. Hän tuntuu tietävän kaikesta kaiken. Hän tuntee läpikotaisin niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin. Uskon, että luottamus häneen ruokkii menestystä myös pelaajissa. Kaikki menestysjoukkueet joissa olen pelannut on rakennettu samalla tavalla – todella kovan offseasonin ja huippuhyvällä itseluottamuksella varustettujen pelaajien varaan”, Talib kertoo Sports Illustratedin haastattelussa.

Raja itseluottamuksen ja ylimielisyyden välillä on sekin hiuksenhieno ja mm. Talibin joukkuetoveri Michael Brockers ehtikin jo varoitella pelikavereitaan leijumasta liian korkealla huolimatta viime vuotisesta divisioonan ykkössijasta sekä kauden jälkeen tehdyistä huippuhankinnoista, joihin kuuluvat Talibin lisäksi toinen ison egon omaava kulmapuolustajatähti Marcus Peters, uusi tähtilaitahyökkääjä Brandin Cooks sekä puolustuksen linjan keskustaan hankittu Ndamukong Suh.

Mikäli kasapäin isoja tähtiä – ja egoja – omaava Rams ei sorru alkavalla kaudella liialliseen ylimielisyyteen, on joukkue paperilla yksi NFL-kauden ehdottomia mestarikanditaatteja. Paljon riippuu siitä, saako vasta 32-vuotias pelaajien ihannoima päävalmentaja pidettyä langat käsissään yhtä hyvin myös tulevalla kaudella.