Los Angeles Rams solmi 5-vuotisen megasopimuksen tuoreen hyökkääjähankintansa kanssa

Los Angeles Rams on solminut 5-vuotisen ja peräti 80 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen New England Patriotsista offseasonilla treidatun laitahyökkääjä Brandin Cooksin kanssa. Vasta 24-vuotias New Orleans Saintsin vuoden 2014 1. kierroksen varaus tienaa tulokassopimuksensa viimeisestä kaudesta 8,46 miljoonaa dollaria, minkä jälkeen kaudella 2019 voimaan astuva uusi megasopimus takaa miehelle peräti 16 miljoonan taalan keskivuosiansiot viideksi seuraavaksi vuodeksi.

Cooks saapui Ramsiin vain yhden Patriotsissa vietetyn kauden jälkeen ja miehestä odotetaankin pahasti flopanneen ja Chiefsiin siirtyneen Sammy Watkinsin korvaajaa – joskin paljon kovemmin tehoin. Patriotsille 1082 kiinniottojaardia ja seitsemän TD:tä viime kaudella nakuttanut vain 178-senttinen laitahyökkääjä ei tiettävästi ollut liigan kestomenestyjän mielestä riittävän tehokas tulevaisuuden ykkös-WR ja seura treidasi nuorukaisen Ramsiin vaihdossa ensimmäisen sekä kuudennen kierroksen varausvuoroihin. Rams puolestaan lähetti Patriotsin suuntaan 4. kierroksen varausvuoron. Patriots käytti Ramsilta saadun 1. kierroksen 23. varausvuoronsa hyökkäyksen linjapelaaja Isaiah Wynniin.

Cooks on yksi viidestä NFL-laitahyökkääjästä, jotka ovat pelanneet vähintään kolme peräkkäistä yli 1000 kiinniottojaardin kautta. Muut ovat Antonio Brown (5), Mike Evans (4), Julio Jones (4) sekä Larry Fitzgerald (3).

Ramsin päävalmentaja Sean McVay vaikuttikin olevan erittäin tyytyväinen Cooksin kanssa solmittuun jatkosopimukseen. “Brandin on osoittanut ensiluokkaista laatua niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin ensimmäisestä päivästä alkaen. Hän on jo todistanut olevansa todellinen ammattilainen tässä liigassa ja hänen kiinnittämisensä seuraan pitkällä jatkosopimuksella oli alusta asti tavoitteenamme”, McVay kertoi.

Alkavan kauden jälkeen liigan viiden parhaiten palkatun laitahyökkääjän joukkoon nouseva Cooks muodostaa ennakolta yhden liigan kovimmista laitahyökkääjäkolmikoista yhdessä Robert Woodsin ja Cooper Kuppin kanssa. Lisäksi joukkueen ykköskeskushyökkääjä, viime kauden parhaana hyökkääjänä palkittu Todd Gurley on yksi kovimmista pelipaikallaan, mikä tekee viime kaudella eniten pisteitä runkosarjassa mättäneestä Rams-hyökkäyksestä yhden liigan vaarallisimmista nipuista myös hyökkäyssuuntaan.