NFL-ranking: Tulevan kauden kovimmat keskushyökkääjä-laitahyökkääjä-parit

NFL:n top-listat juttusarja jatkuu tänään liigan alkavan kauden kovimmilla keskushyökkääjä-laitahyökkääjä-tandemeilla. Nämä kaksikot kylvävät ennakkoon eniten tuhoa alkavalla NFL-kaudella.

7. Brandin Cooks / Todd Gurley, Los Angeles Rams

Viime kauden parhaana hyökkääjänä palkittu Gurley oli pitelemätön viimeistelemällä 2093 kokonaisjaardia ja 19 TD:tä. Patriotsista hankittu Cooks puolestaan istunee Ramsin hyökkäykseen Chiefsiin siirtynyttä Sammy Watkinsia paremmin. Miehen kiinniottokohtainen jaardikeskiarvo oli viime kaudella komea 16,6 kokonaisjaardien näyttäessä lukemaa 1082. TD-merkintöjä miehelle kertyi seitsemän kappaletta.

6. Keenan Allen / Melvin Gordon, Los Angeles Chargers

Viime kaudella vihdoin ehjän sesongin alleen saanut Allen nettosi runkosarjassa laitahyökkääjälle ilmiömäiset 1393 kiinniottojaardia ja kuusi TD:tä. TE Hunter Henryn loukkaantumisen myötä Allenin rooli korostuu tulevalla kaudella entisestään. Myös Gordon lähtee neljänteen kauteensa allaan uran tilastollisesti kovin kausi, joka tuotti 1105 juoksujaardia. Tulevalle kaudelle miehelle kaavaillaan lisäksi aiempaa suurempaa roolia myös heittopelien kiinniottajana. Terveenä pysyessään kaksikko muodostaa ehdottomasti yhden tulevan kauden pelottavimmista supertähtiduoista.

5. Tyreek Hill / Kareem Hunt, Kansas City Chiefs

Chiefsin nuori tähtikaksikko saa pelinrakentajakseen ykköseksi nostetun, todella kovalla heittokädellä varustetun Patrick Mahomesin, joten tulossa saattaa hyvinkin olla vielä entistäkin viihdyttävämpää ja ennen kaikkea tehokkaampaa jälkeä. Hill on liigan ehkäpä nopein laitahyökkääjä, joten varsinkin viime kaudella 1183 kiinniottojaardia ilman riskejä pelaavan pelinrakentaja Alex Smithin ykköskohteena iskeneelle laitahyökkääjälle voidaan Mahomesin kanssa povata jopa 1500 jaardin kautta.

1782 kokonaisjaardia tulokaskaudellaan mättänyt Hunt puolestaan otettaneen tulevalla kaudella entistä enemmän mukaan myös heittopeleihin Chardandrick Westin kantaessa kakkosmiehen roolia juoksupeleissä. Sammy Watkinsin tulo laitahyökkääjäosastolle antaa tähtikaksikolle entistä enemmän tilaa mellastaa.

4. Julio Jones / Devonta Freeman, Atlanta Falcons

Julio Jonesin vuonna 2011 alkaneen uran ottelukohtainen jaardikeskiarvo 95,3 on täysin käsittämätön varsinkin miehelle, jota tuplataan vastustajan puolustuksen toimesta lähes jokaisella downilla. Uran kiinniottokohtainen keskiarvo on sekin vakuuttavat 15,5 jaardia. 29-vuotias Jones on mättänyt neljällä edelliskaudella vähintään 1400 kiinniottojaardia per kausi.

Freeman puolestaan on iskenyt kolmen kautensa aikana jo 35 TD:tä kausikohtaisen kokonaisjaardikeskiarvon ollessa 1519 jaardia. Kovien jaardimäärien vastapainoksi kaksikko viimeisteli viime kaudella yhteensä vain 11 TD:tä, mikä onkin duon ylivoimaisesti suurin kehityskohde alkavalle kaudelle.

3. Odell Beckham Jr. / Saquon Barkley, New York Giants

Giants-kaksikon rankkaaminen kolmoseksi perustuu puhtaasti odotusarvoon. Nilkkavamman jälkeen paluun kentille tekevä Beckham on kannuksensa liigassa hankkinut – tuittuileva showmies on iskenyt TD:n 38:ssa pelaamastaan 47 ottelusta ottelukohtaisen jaardikeskiarvon ollessa 94,1. Onko Beckham 25-vuotiaana viimein riittävän kypsä myös henkisesti? Beckhamin ollessa kentällä Giants teki viime kaudella keskimäärin 10 pistettä enemmän per ottelu, kuin mitä lukema oli ykköslaitahyökkääjän loukkaannuttua.

Todella kovin odotuksin NFL:ään saapuva draftin kakkosvaraus Barkley löi viimeisellä yliopistokaudellaan Penn Statessa tauluun lukemat 1903 kokonaisjaardia ja 21 TD:tä. Miehen tulo laittanee kuntoon varsinkin kahdella edelliskaudella liigan kellarikerrokseen kuuluneen juoksuhyökkäyksen, minkä lisäksi Barkley on iso apu myös heittopelien kiinniottajana.

2. Michael Thomas / Alvin Kamara, New Orleans Saints

Viime kaudella sensaatioläpimurron liigaan heti tulokkaana tehneellä Kamaralla on alkavalla kaudella kannettavanaan huomattavasti viime kautta suurempi rooli, joka sekin tuotti 1554 kokonaisjaardia ja 13 TD:tä. Pelikieltoinen Mark Ingramin palatessa kentälle vasta viidennellä peliviikolla Kamara kantaa varsinkin kauden ensimmäisellä neljänneksellä todella suurta vastuuta Saintsin hyökkäyspelissä.

Kolmatta kauttaan liigassa aloittava 25-vuotias Thomas taas nettosi viime kaudella oman ennätyksensä 1245 kiinniottojaardia. Liigan kenties tarkimman heittokäden edelleen omaavan pelinrakentaja Drew Breesin ykköskohteena Thomas on myös alkavalla kaudella yksi suosikeista kiinniottojaarditilaston kärkipaikoille.

1. Antonio Brown / Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers

Tätä kaksikkoa ei voi mitenkään sivuuttaa valittaessa liigan parasta RB-WR-kaksikkoa. Viime kaudella yhteensä 3479 jaardin ja 20 TD:n lukemin dominoineesta kaksikosta on vaikea löytää puutteita. Brownin viime kauden ottelukohtainen jaardikeskiarvo 109,5 oli liigan paras Bellin kannettua palloa juoksupeleissä eniten kaikista liigan keskushyökkääjistä – 321 kertaa.

Viime kaudella 1946 kokonaisjaardia hurjastelleen Bellin sopimustilanne tuskin vaikuttaa tulevallakaan kaudella tämän peliesityksiin, sen verran dominoivasta running backistä on kyse.