NFL:n seuratuin sopimussaaga päätökseen – Steelers ei päässyt sopimukseen Le’Veon Bellin kanssa

Leveon Bell, Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelersin ja liigan ykköskeskushyökkääjä Le’Veon Bellin jatkosopimusneuvottelut eivät lupaavista puheista huolimatta tuottaneet tulosta, joten mies pelaa tulevan kauden jo toisen peräkkäisen franchise tagin turvin. Steelersin viimeinen tarjous oli NFL.comin mukaan 5-vuotinen, 70 miljoonan dollarin pahvi, jonka kahden ensimmäisen kauden osuus olisi ollut yhteenstä 30 miljoonaa dollaria.

Bellin hylättyä tarjouksen miehen toinen peräkkäinen “vuokrasopimus” tuo miehen tilille 14,54 miljoonaa dollaria, mutta tähden uran jatko Steelersissä alkavan kauden jälkeen on sopimusneuvotteluiden kariutumisen johdosta entistä epävarmemmalla pohjalla.

Bell itse twiittasi maanantain takarajan umpeuduttua faneille heidän tulevan näkemään mieheltä parhaan kauden tulevalla sesongilla, joskin jää nähtäväksi kuinka erimielisyydet seurajohdon kanssa lopulta vaikuttavat 26-vuotiaan tähden peliesityksiin, jättäähän tämä ainakin tärkeän preseasonin väliin ja liittyy joukkueen mukaan vasta runkosarjan kynnyksellä, jolloin kauden alku voi viime vuoden tapaan olla pelaajalle itselleen varsin haasteellinen. Useat NFL:n sisäpiiritoimittajat ovat jopa epäilleet miehen harkitsevan runkosarjan alun pelaamatta jättämistä, mikä toisaalta saattaisi heikentää tämän arvoa tulevilla vapaiden pelaajien markkinoilla.

“Vaikka emme onnistuneet solmimaan pitkää jatkosopimusta, odotamme hänen olevan osa joukkuetta alkavalla kaudella. Näimme paljon vaivaa jatkosopimuksen eteen, muttemme onnistuneet siinä”, kommentoi Steelersin GM Kevin Colbert. “Tulevan kauden jälkeen yritämme päästä uudelleen yhteisymmärrykseen pitkästä jatkosopimuksesta ja toivomme hänen jatkavan uraansa meillä myös tulevaisuudessa”, Colbert jatkaa.

Pelaaja itse saattaa tosin kauden jälkeen olla asiasta eri mieltä, löytyyhän liigasta kasoittain ilmavalla palkkakatolla operoivia joukkueita, jotka varmasti ovat valmiit iskemään pöytään Bellin vaatiman palkkashekin.

Steelersin sekä tänä että viime kesänä tarjoamat pitkät sopimustarjoukset olisivat tiettävästi taanneet Bellille keskimäärin 13,3 miljoonan vuosipalkan. Mies kuitenkin hylkäsi molemmat tarjoukset ja kertoi, ettei aio solmia ainakaan alle 14,5 miljoonan keskipalkkaista diiliä.

Viimeksi yli 10 miljoonan dollarin kausipalkkaa nauttineet keskushyökkääjät liigassa ovat olleet Chris Johnson sekä Adrian Peterson, jotka nettosivat kahdensannumeroiset palkkiot kaudesta vuonna 2011. Bellin vaatima jättidiili olisi todennäköisesti samalla räjäyttänyt keskushyökkääjien keskiansiot aivan uudelle tasolle, onhan liigassa useita nuoria tähtikeskushyökkääjiä joiden tulokassopimukset umpeutuvat muutaman vuoden sisällä.

Kauden jälkeinen offseason tuleekin näyttämään, onko joku muu joukkue valmis räjäyttämään keskushyökkääjien pelipaikan arvostuksen uusiin sfääreihin tarjoamalla kaksinkertaiselle All-Pro-keskushyökkääjälle tämän vaatiman megadiilin.

Bellin twiitti maanantain siirtorajan umpeuduttua:

Lue myös:

Kolumni: Pitkä jättisopimus Le’Veon Bellin kanssa olisi jättimäinen virhe Steelersiltä