Eaglesin konkarikeskushyökkääjä valmistautuu viimeiseen NFL-kauteensa ennätykset mielessään

Philadelphia Eaglesin 35-vuotias keskushyökkääjäkonkari Darren Sproles ilmoitti tulevan NFL-kauden jäävän liigassa vuodesta 2005 pelanneen miehen uran viimeiseksi. Vain 168-senttinen entinen potkunpalautusspesialisti suunnitteli alunperin päättävänsä uransa viime kauteen, mutta kolmannella peliviikolla tullut polvivamma päätti tämän kauden alkuunsa ja jätti nälkää vielä yhteen kauteen.

Uran jatkumisen taustalla yhtenä suurena tekijänä on lisäksi mahdollisuus nousta NFL:n kaikkien aikojen all-purpose yards -tilaston viidenneksi. Tilastoon lasketaan juoksu-, heitto-, sekä erikoistilannejaardit. Sproles pitää hallussaan juuri nyt kaikkien aikojen tilaston kahdeksatta sijaa lukemalla 19155. Nykypelaajista top 20 -listalle yltää vain sijalta 12 löytyvä Frank Gore. Cardinalsin seuraikoni Larry Fitzgerald pitää hallussaan 25. sijaa.

“Tajusin, että olen tilastossa jo kahdeksantena. Epäilen vahvasti, ettei kärkipaikkaa pitävään Jerry Riceen (23546) ole mahdollisuuksia, mutta voin hyvin ohittaa Steve Smithin, Marshall Faulkin ja ehkä myös Tim Brownin. Eroa kutospaikkaa pitävään Faulkiin on vain 35 jaardia, joten tuon rajapyykin ylitys pitäisi olla Sprolesin kohdalla hyvinkin todennäköistä, mikäli konkari kestää tällä kertaa kasassa viime kautta pidempään.

13. kauteensa valmistautuva Sproles on edustanut urallaan Eaglesin lisäksi Chargersia sekä Saintsia. Ensimmäisellä kuudella täydellä kaudellaan jokaisella yli 1000 potkunpalautusjaardia nakuttanut vikkeläkinttuinen keskushyökkääjä ei ole koskaan yltänyt koviin lukemiin pelipaikkansa varsinaisessa työnkuvassa juoksujaardien kerääjänä parhaan noteerauksen ollessa kaudella 2011 Saints-paidassa isketyt 603 jaardia. Sen sijaan heittopeleissä ja varsinkin erikoistilannespeasialistina mies on ollut vuosien ajan liigan ehdotonta eliittiä. Kolminkertaisen Pro Bowl -pelaajan kauden 2011 noteeraus 2696 all-purpose-jaardia on edelleen liigan yhden kauden ennätys.

Alkava kausi on Chargersin 5. kierroksen varaukselle viides Eagles-paidassa. Tulevalla kaudella mies kilpailee peliajasta Jay Ajayin, Corey Clementin sekä Wendell Smallwoodin kanssa.