Seahawks-tähti Earl Thomasin siirto lähestyy? – “Kaikki pukukopissa tietävät että hän haluaa lähteä”

Seattle Seahawksin käynnistäessä uudelleenrakennustaan vanhoja tähtipelaajia on kuluvan offseasonin aikana häipynyt joukkueesta yksi kerrallaan, ja varsinkin vuosikaudet yhdessä liigaa dominoinut puolustus on kokenut todellisen tyhjennysmyynnin sitten viime kauden.

Takakentän tähtisafety Kam Chancellor ilmoitti viimeisimpänä viime viikolla lopettavansa uransa ja myös toisen moninkertaisen Pro Bowl -safety Earl Thomasin uran on jo joulukuusta saakka uumoiltu jatkuvan muualla. Thomasin siirto Dallas Cowboysiin lieneekin enemmän kuin lähellä, sillä seurat ovat Dallas Newsin mukaan keskustelleet jo varaustilaisuudesta saakka siirron ehdoista.

Viimeistä sopimuskauttaan aloittava Thomas itse ei ole suostunut neuvottelemaan jatkosopimuksesta Seahawksin kanssa, onhan seuran puolustus nyt täydellisen nuorennusleikkauksen kourissa. Nyt oman lusikkansa soppaan lyö miehen pitkäaikainen pelikaveri, offseasonilla kenkää Seahawksista saanut DE Cliff Avril. Suositun SiriusXM-kanavan radiohaastattelussa käväissyt Avril totesi “kaikkien Seahawksin pukuhuoneessa tietävän, että Thomas rakastaisi pelaamista Cowboysissa”.

Luonnollisesti myös Cowboys on tietoinen Seahawksin ja Thomasin tilanteesta, ja seura yrittäkin loppuun saakka tinkiä miehestä annettavasta kompensaatiosta. Dallasilaisten safetyosasto on tällä hetkellä varsin heikoissa kantimissa, mutta seura ei siitä huolimatta tehnyt varaustilaisuudessa elettäkään hankkiutuakseen paria pykälää ylemmäs top 10:n ulkopuolelle valuneen tulevaisuuden safetylupaus Derwin Jamesin hankkimiseksi. Chargers nappasi lopulta 21-vuotiaan lupauksen avauskierroksen 17. varausvuorollaan. Sen sijaan Cowboys seura hankki palkkalistoilleen Thomasin vanhan secondary-koutsi Kris Richardin.

Yhdeksättä kauttaan liigassa aloittava Thomas on valittu urallaan kolmesti All-Pro-joukkueeseen, minkä lisäksi Super Bowl -voittajalla on tilillään kuusi Pro Bowl -valintaa.