Seattle Seahawksin tähtisafety Kam Chancellor lopettaa uransa

Kahdeksan kauden ajan Seattle Seahawksin legendaariseen Legion of Boom -puolustukseen sen viimeisenä lukkona kuulunut tähtisafety Kam Chancellor on ilmoittanut Twitter-tilillään uransa NFL:ssä olevan mitä suurimmalla todennäköisyydellä ohi. Syynä vasta 30-vuotiaan Super Bowl -voittajan lopettamiseen on viime kauden päättänyt niskavamma, joka ei tiettävästi ole vieläkään parantunut täysin.

Chancellor solmi Seahawksin kanssa 3-vuotisen, 36 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen vuosi sitten, joten mies jättää samalla pöydälle valtavan määrän dollareita riippuen siitä, millaiseen diiliin osapuolet pääsevät sopimuksen purkuehdoista.

Seahawksin pitkään kasassa pysynyt ja liigaa dominoinut Legion of Boom -lempinimen saanut puolustus on hajonnut totaalisesti tällä offseasonilla, sillä poissa ovat Chancellorin lisäksi mm. Cliff Avril, Richard Sherman ja Michael Bennett. Chancellorin paikan Seahawksin takapuolustuksessa ottanee Bradley McDougald, joka tuurasi miestä jo viime kauden lopulla tämän loukattua niskansa. Toinen vaihtoehto on Ramsista tullut Maurice Alexander, joka tosin kärsii olkapäävammasta.

Vasta 5. kierroksella liigaan varatun Chancellorin uran huippuhetket ajoittuivat kausiin 2012-2016, jolloin kahdesti peräkkäin Super Bowliin edennyt ja kerran Lombardi Trophyn voittanut Seahawks dominoi loistavan puolustuksensa johdolla koko liigaa edeten pudotuspeleihin viidesti peräkkäin.

Chancellorin lopettamisilmoituksen voit lukea alapuolelta: