Viime kauden Super Bowl -voittaja vertailee uutta ja vanhaa seuraansa: “Bears samassa tilanteessa kuin Eagles aiemmin”

Viime kaudella Super Bowlin voittoa Philadelphia Eaglesin paidassa juhlinut, sisempänä laitahyökkääjänä pelaava Trey Burton siirtyi offseasonilla liigan kärkijoukkueesta kellarikerrokseen viime kaudet kuuluneeseen Chicago Bearsiin. Viimeksi kaudella 2010 pudotuspeleissä esiintynyt Bears on uudistunut parin viime kauden aikana melkoisesti ja Burtonin mukaan se muistuttaakin paljon parin kauden takaista Eaglesiä.

“Näen paljon yhtäläisyyksiä joukkueiden välillä. Pari vuotta sitten hävisimme Eaglesissä paljon pelejä alle TD:n erolla. Bearsille kävi sama viime vuonna. Kyse on pienistä asioista, jotka sinun on opittava tekemään oikein pystyäksesi kääntämään tiukat ottelut voitoksesi”, 26-vuotias tulevalla kaudella viimein avauskokoonpanon pelaajana tilaisuutensa saava Burton vertailee.

Viime kaudella 5-11-rekordiin jäänyt Bears hävisi kuusi peliä maksimissaan kahdeksan pisteen erolla. Muita yhtäläisyyksiä löytyy myös pelinrakentajapuolelta. Siinä missä vuoden 2016 kakkosvaraus Carson Wentz otti toisella kaudellaan valtavan askeleen kohti liigan eliittiä ollen mukana jopa MVP-keskusteluissa aina loukkaantumiseensa saakka, odottaa Bears alkavalla kaudella samaa omalta viime vuoden kakkosvaraukseltaan Mitchell Trubiskyltä.

Yksi ero toissa kauden Eaglesin ja viime vuotisen Bearsin välillä on valmentajatilanne. Bears lähtee kauteen ensimmäistä kertaa päävalmentajavastuuta kantavan, Chiefsin hyökkäyksen koordinaattorina viimeiset kaksi kautta toimineen Matt Nagyn johdolla. Paljon Run-Pass-Optioneihin luottavan Nagyn lisäksi Bears vahvisti kiinniottajaosastoaan Allen Robinsonilla ja Taylor Gabrielilla. Burton puolestaan saa ensimmäistä kertaa urallaan kannettavakseen ison roolin miehen toimittua Eagles-vuosinaan pääasiallisesti tähti-TE Zach Ertzin tuuraajana.