Yksi NFL-historian parhaista kulmapuolustajista lopettaa uransa

New York Jetsiä suurimman osan 11-vuotisesta NFL-urastaan edustanut kulmapuolustaja Darrelle Revis lopettaa loistavan uransa. Viime viikolla 33 vuotta täyttänyt, seitsemän kertaa Pro Bowliin ja neljästi 1. All-Pro-joukkueeseen urallaan valittu Revis edusti kahdeksan Jets-kautensa lisäksi kauden ajan Tampa Bay Buccaneersia, New England Patriotsia sekä viimeksi Kansas City Chiefsiä.

Vuoden 2007 draftissa 14. pelaajana varattu Revis pelasi NFL-uransa kuusi ensimmäistä kautta Jetsissä, minkä jälkeen seura kauppasi miehen yllättäen Buccaneersiin vuonna 2013. Buccaneersin kanssa 6-vuotisen, 96 miljoonan dollarin jättisopimuksen solminut Revis pelasi Floridassa vain yhden kauden ennen kuin seura osti miehen ulos sopimuksestaan.

Seuraavaksi kaudeksi Revis löysi työpaikan Patriotsista, jossa oli mukana voittamassa uransa ainutta Super Bowlia kauden 2014 päätteeksi. Tuon jälkeen nopeuttaan selvästi menettänyt kulmapuolustaja palasi kahdeksi kaudeksi takaisin alkuperäiseen seuraansa Jetsiin, jossa varsinkin viimeisellä kaudella entisen megatähden nopeus ei enää riittänyt lähellekään liigan kovimpia laitahyökkääjiä vastaan.

Revis sai vielä viime kaudella mahdollisuuden miehen solmittua loppukaudesta sopimuksen Chiefsin kanssa. “Revis Islandin” parhaat vuodet olivat kuitenkin kaukana takana, eikä jatkoa tulevalle kaudelle ollut luvassa myöskään Kansasissa.

Revisin uran huippuvuodet ajoittuivatkin vuosikymmenen taitteeseen, jolloin urallaan kaikkiaan 29 syötönkatkoa napsinut 180-senttinen tuleva Hall of Fame -puolustaja oli koko liigan vaarallisin pelipaikallaan. Jets-vuosiensa lisäksi mies muistetaan parhaiten kaudesta 2014, jolloin 1. All-Pro-joukkueeseen valittu kulmapuolustaja johdatti Patriotsin sen vuosikymmenen ensimmäiseen Lombardi Trophyyn.

Katso miehen lopettamisilmoitus alta:

Lue myös:

Madden NFL 19 -kansikuvapoika valittu