Yllätyspäätös! Toissa kauden AFC:n juoksujaardikuningas lopettaa uransa!

NFL:stä kantautui perjantaina melko yllättäviä uutisia, kun Tennessee Titansissa vielä toissa kaudella 1287 juoksujaardia mättänyt keskushyökkääjä DeMarco Murray ilmoitti lopettavansa seitsemän kautta kestäneen ammattilaisuransa.

“Tämä on pitkän harkinnan tulos. Viimeisen vuoden tai parin ajan ajatus on kypsynyt niin fyysisellä, mentaalisella kuin emotionaalisellakin tasolla”, Titansin viime kauden jälkeen sopimuksestaan ulosostama kolminkertainen Pro Bowl -pelaaja kertoi ESPN:n haastattelussa.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa sitten kauden 2012 alle 1000 juoksujaardin jäänyt ja Derrick Henryn taakse nokkimisjärjestyksessä pudonnut Murray kommentoi vielä viikko sitten neuvotelleensa 4-5 joukkueen kanssa pelipaikasta tulevalle kaudelle. Yhteisymmärrykseen ei kuitenkaan lopulta selvästikään päästy yhdenkään seurakanditaatin kanssa.

31-vuotiaan NFL-konkarin sopimus olisi kattanut vielä tulevat kaksi kautta, joista miehen oli tarkoitus tienata reilut 6,5 miljoonaa dollaria kummastakin. “Tämä on tavallaan katkeransuloista. Toisaalta uskon, että on sekä minulle että perheelleni aika siirtyä eteenpäin. Olen miettinyt tätä parin kauden ajan jatkaen samaan aikaan harjoittelua ja pitäen itseni kunnossa”, Murray selvensi ajatuksiaan.

Vielä maaliskuun potkujen jälkeen mies vakuutti pystyvänsä pelaamaan isossa roolissa NFL-tasolla. Murrayn uran saldoksi jäi lopulta 99 runkosarjaottelua, 7174 juoksujaardia ja 49 TD:tä. Kiinniottojaardeja kertyi 2165, joista tuloksena oli kuusi TD:tä.

Cowboysia, Eaglesia ja viimeksi Titansia urallaan edustaneen Murrayn paras kausi osui vuoteen 2014, jolloin mies voitti koko liigan juoksujaarditilaston (1845 jaardia) ja vuoden parhaan hyökkääjän tittelin, minkä lisäksi vuoden 2011 3. kierroksen varaus valittiin luonnollisesti kyseisellä kaudella myös 1. All-Pro-joukkueeseen.