Bills-laitahyökkääjä Kelvin Benjamin suolaa kovin sanoin ex-pelinrakentajansa Cam Newtonin

Kesken viime kauden Carolina Panthersista Buffalo Billsiin treidattu laitahyökkääjä Kelvin Benjamin avasi The Athleticin haastattelussa sanaisen arkkunsa vanhaa seuraansa ja varsinkin sen pelinrakentaja Cam Newtonia kohtaan. Isokokoinen laitahyökkääjä sanoo Panthersin olleen miehelle lähes pahin mahdollinen vaihtoehto liigan joukkueista, sillä miehen pelitapa ei sopinut tämän mukaan lainkaan Panthersin pelitapaan.

“Luulen, että urani olisi vieläkin menestyksekkäämpi, ellen olisi koskaan tullut varatuksi Carolinaan”, Panthersin vuoden 2014 1. kierroksen varaus aloittaa. “Jos olisin pelannut tarkkaa heittävän pelinrakentajan kuten Rodgersin, Manningin, Big Benin, tai lähes kenen tahansa muun kanssa, joka osaa heittää pallon oikealla tavalla oikeaan paikkaan, uskon että tilastoni olisivat vieläkin paremmat”, tulokaskaudellaan ennätyksensä 1008 jaardia ja yhdeksän TD:tä tehtaillut 27-vuotias avautuu.

Benjamin kertoi muutama kuukausi sitten pyytäneensä itse Panthersilta siirtoa muualle kesken viime kauden. “En halunnut olla siellä enää. He eivät nostaneet minua tarpeeksi esille. Olin heidän ykköslaitahyökkääjänsä, mutten ensisijainen heittokohde”.

Benjaminin nykyisen seuran Billsin GM Brandon Beane toimi aiemmin Panthersin johtoportaassa kausien 2008 ja 2016 välillä. Myöskään Beanen mielestä Benjamin ja Panthersin liitto ei missään vaiheessa todella toiminut. “Luulen että siihen oli useita syitä. Tiedän, mihin Kelvin pystyy kunnossa ollessaan. Hän on kookas ja todella vaikea puolustettava”, Beane toteaa.

Panthersin pitkäaikainen ykköspelinrakentaja Newton on syöttötarkkuutensa sekä passer ratinginsä perusteella liigan alemmin kastin heittäviä pelinrakentajia aloittavat pelinrakentajat huomioiden, joskin miehen muut avut toivat tälle jopa valinnan kauden 2015 arvokkaimmaksi pelaajaksi.

195-senttiselle ja 110-kiloiselle Benjaminille Newton ei luonnollisestikaan ollut paras mahdollinen pelinrakentaja, tarvitseehan laitahyökkääjäksi kokonsa vuoksi suhteellisen hidasjalkainen pelaaja tarkkoja palloja tiukkoihin paikkoihin, sillä 1 vs 1 -tilanteissa isokokoinen wide receiver pystyy voittamaan tätä pienempikokoiset kulmapuolustajat ja tekemään isoja pelejä kiinnioton jälkeen. Newtonin vaillinainen heittorepertuaari puolestaan ei perustu tarkkoihin ja pieniin väleihin suunnattuihin heittoihin.

Myöskään Billsissä Benjamin ei pääse ainakaan tulevan kauden alussa nauttimaan liigan eliittipelinrakentajien millimetrin tarkoista syötöistä, kantaahan buffalolaisten pelinrakentajavastuuta tulevalla kaudella joko Bengalsissa kakkospelinrakentajana aiemmin toiminut A.J. Carron tai tulokas Josh Allen, jolla tosin on kaikki potentiaali nousta huippupelinrakentajien joukkoon myös NFL-tasolla. Tapahtuuko se jo alkavalla kaudella, jää nähtäväksi.

Muita uusimpia NFL-aiheita:

Titans hankki entisestä ykköskierroksen varauksesta korvaajan takapuolustukseensa