Huomioita NFL:n ensimmäisistä harjoitusotteluista

NFL:n preseasonin ensimmäiset ottelut pelattiin viime yönä. Lähes kaikki joukkueet lepuuttivat luonnollisesti ykkösmiehiään antaen peliaikaa lähinnä tulokkaille, kakkospelinrakentajille, viimeisistä kokoonpanon pelipaikoista taisteleville sekä loukkaantumisten jälkeen kentälle palaaville pelaajilleen. Seuraavassa kommentit ensimmäisistä otteluista.

NEW YORK GIANTSIN tulokaskeskushyökkääjä, draftin kakkosvaraus Saquon Barkley tinttasi heti ensimmäisellä kannollaan komean 39 jaardisen siivun ottelussa Brownsia vastaan antaen samalla näytteen räjähtävyydestään. Hehkutus miehen suhteen ei siis ole turhaa, joskin seuraavat neljä juoksupeliä tuottivat yhteensä vain neljä jaardia.

CLEVELAND BROWNSIN vastapuolella esiintynyt draftin ykkösvaraus, pelinrakentaja Baker Mayfield pelasi hänkin lupaavan ottelun heittämällä 2 TD:tä ja 212 jaardia (11/20). Myös Billsistä hankittu Tyrod Taylor kävi kentällä, tuloksena viisi onnistunutta heittoa, 99 jaardia ja TD.

SAN FRANSISCO 49ersin kauden ensimmäinen treenipeli toi joukkueelle kasapäin loukkaantumishuolia, kun RB Matt Breida, DE Solomon Thomas, tukimies Malcolm Smith sekä OT Garry Gilliam joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten vuoksi.

SEATTLE SEAHAWKSIN uudistunut puolustus onnistui debyytissään varsin mukavasti. Tukimies Shaquem Griffin moukaroi yhdeksän taklausta, tulokasendi Rasheem Green puolestaan aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Colts-hyökkäykselle merkkauttamalla seitsemän taklausta ja 1,5 säkitystä. Hyökkäyksen puolella Chris Carson osoitti olevansa ainakin tässä vaiheessa Seahawksin ykkösvaihtoehto juoksupeleihin onnistumalla 6,5 jaardin keskiarvolla. Kärkivaraus Rashaad Penny ei sen sijaan vakuuttanut miehen jäätyä kahdeksalla kannolla vaatimattomaan 16 jaardiin.

CAROLINA PANTHERSIN tulokaslaitahyökkääjä D.J. Moore aloitti preseasonin lupaavasti miehen kerättyä neljällä kiinniotolla komeat 75 jaardia. Panthersin tuore 1. kierroksen varaus osoitti välittömästi olevansa selvä vahvistus joukkueen kapealle kiinniotto-osastolle.

NEW ENGLAND PATRIOTSISTA pelipaikkaa hakeva keskushyökkääjä Ralph Webb iski kaksi TD:tä, minkä lisäksi mies onnistui kahdesti kahden lisäpisteen yrityksessä. Paljon vastuuta saanut 23-vuotias saattaa parhaimmassa tapauksessa sekoittaa pakkaa jopa lopullisen joukkueen osalta. Cincinnatista tullut Jeremy Hill pelasi hänkin vakuuttavan ottelun ja mies onkin nousemassa kokoonpanon ykköskeskushyökkääjäksi tulokas Sony Michelin ollessa sivussa polvivammansa takia.

WASHINGTON REDSKINSIN isoon rooliin kaavailtu tulokaskeskushyökkääjä Derrius Guice venäytti polven sivusiteensä ja miestä saattaa pahimmassa tapauksessa odottaa pidempi huili.

Harjoitusottelut jatkuvat ensi yönä kahden ottelun voimin. Jets kohtaa Falconsin ja Raiders isännöi Lionsia.

Tässä kaikki ensimmäisen preseason-ottelukierroksen torstain ja perjantain välisen yön tulokset:

San Francisco 49ers – Dallas Cowboys 24 – 21
Seattle Seahawka – Indianapolis Colts 17 – 19
Kansas City Chiefs – Houston Texans 10 – 17
Green Bay Packers – Tennessee Titans 31 – 17
Baltimore Ravens – Los Angeles Rams 33 – 7
New England Patriots – Washington Redskins 26 – 17
Buffalo Bills – Carolina Panthers 23 – 28
Cincinnati Bengals – Chicago Bears 30 – 27
Jacksonville Jaguars – New Orleans Saints 20 – 24
Miami Dolphins – Tampa Bay Buccaneers 24 – 26
New York Giants – Cleveland Browns 10 – 20
Philadelphia Eagles – Pittsburgh Steelers 14 – 31