Raiders-valmentaja Jon Gruden pettynyt Martavis Bryantin harjoitusleiriin – pelipaikka kiven alla

Offseasonilla Pittsburgh Steelersistä Oakland Raidersiin treidatun laitahyökkääjä Martavis Bryantin alku uudessa seurassa on ollut vaikea ja asian myöntää nyt myös seuran päävalmentaja Jon Gruden. Steelersissä ongelmapelaajana tunnetun 26-vuotiaan pelipaikka tulevalla kaudella näyttäisikin kaikkea muuta kuin selvältä, löytyyhän seuran laitahyökkääjäosastolta Amari Cooperin lisäksi kaksi muutakin uutta ja potentiaalista vastuunkantajaa, Packersin pitkäaikainen ykköslaitahyökkääjä Jordy Nelson sekä Cowboysista tullut Ryan Switzer.

“Hänen täytyy pelata paremmin. Bryant on haastavassa tilanteessa, sillä juuri nyt usea muu laitahyökkääjä on esittänyt harjoitusleirillä parempia otteita”, Gruden toteaa Raidersin virallisilla nettisivuilla. “Hänen täytyy oppia pelikirjamme. Hän on sairastellut jonkin verran, mutta hänen pitää saada alle lisää toistoja ja olla monipuolisempi jatkossa. En sano, etteikö hänellä olisi mahdollisuuksia, mutta tilanne on silti haastava. Kukaan hyökkääjistä ei saa mitään ilmaiseksi riippumatta aiemmista saavutuksistaan. Jokaisen täytyy ymmärtää, että vain sen hetken parhaat pelaajat pääsevät kentälle”, Gruden heittää haastetta Bryantin suuntaan.

Bryantin tilanteesta tekee entistä haastavamman miehen aiempi pelikieltohistoria. Koko toissa kauden kannabiskärynsä vuoksi pelikiellossa ollut laitahyökkääjä on vain yhden missatun dopingtestin päässä seuraavasta vuoden pelikiellosta, mikä olisi valtava ja ehkä jopa lopullinen isku koko miehen uran kannalta.

Toistaiseksi parhaalla kaudellaan 2015 Bryant iski vain 11 ottelussa upeat 765 kiinniottojaardia ja kuusi TD:tä. Viime kaudella mies tippui Steelersin WR-hierarkiassa kolmanneksi tulokas JuJu Smith-Schusterin taakse, minkä seurauksena mies laukoi varsin happamia kommentteja seuraansa kohtaan sosiaalisessa mediassa. Steelers treidasi miehen lopulta huhtikuussa Raidersiin vaihdossa 3. kierroksen varausvuoroon. Laitahyökkääjä tienaa tulevasta kaudesta vain 1,9 miljoonaa dollaria – mikäli ylipäänsä mahtuu Raidersin lopulliseen 53 miehen kokoonpanoon.