Uransa lopettanut Martellus Bennett: “Olin pelaajana kuin yksityisyrittäjä”

Uransa viime kauteen päättänyt sisempi laitahyökkääjä Martellus Bennett avautuu ammattilaisvuosistaan NFL:ssä, jossa bisnes menee useiden muiden ammattilaisliigojen tapaan kaiken edelle. Mies kertookin tunteneensa itsensä ennemminkin yksityisyrittäjäksi kuin osaksi joukkuetta.

“Rehellisesti sanoen en koskaan tuntenut olevani kuin kotonani missään seurassa”, 10 kauden aikana Cowboysia, Giantsia, Bearsia, Patriotsia ja Packersia edustanut 31-vuotias Super Bowl -voittaja toteaa suoraan tyyliinsä.

“Tunsin itseni eräänlaiseksi konsultiksi. Työni oli mennä sinne missä tarvittiin miestä sisemmän laitahyökkääjän paikalle. Tein työni siihen saakka, kun he löysivät paikalle toisen vaihtoehdon, minkä jälkeen siirryin seuraavaan paikkaan”, Bennett selventää ajattelumalliaan.

“Näen jokaisen pelaajan eräänlaisena yksityisyrittäjänä. En väitä jokaisen pelaajan ajattelevan samalla tavalla, sillä monet näkevät itsensä osana suuryritystä, jossa he ovat töissä omistajilleen. Itse tunsin sisemmän laitahyökkääjän paikan hoitamisen olleen oma erikoisosaamisalueeni, ja kun joku tarvitsi osaamista tälle alueelle, he palkkasivat minut hommiin. Minulle kaikki oli urakkaluontoista, en tuntenut itseäni niinkään vakituiseksi työntekijäksi”, Bennett jatkaa.

Bennettin kommentit kertovatkin kaiken oleellisen urheilubisneksen raadollisuudesta. Vaikka fanit haluavat nähdä pelaajien pelaavan joukkueilleen koko sydämestään, on kyse monessa tapauksessa silti pelkästä bisneksestä ja omien tulojen maksimoinnista seurauskollisuuden lentäessä monesti romukoppaan muualta tulevan paremman tarjouksen edessä.

Toisin sanoen samoin kuin seurat kasaavat mielestään parhaan mahdollisen kokoonpanon heittäen ylimääräiset pelaajat tylysti laidan yli, myös pelaajat ovat nykyään oppineet toimimaan ennen muuta kuin liikemiehet. Seurauskollisuus onkin globaalissa, ison rahan pyörittämässä urheilumaailmassa enää vain sukupuuttoon kuolemassa oleva muinaisjäänne.

Kertaalleen Pro Bowliin valittu Bennett huipensi oman uransa kauden 2016 Patriots-visiitillä tulleeseen Super Bowl -voittoon miehen toimiessa loukkaantuneen Rob Gronkowskin tuuraajana. Urallaan 144 runkosarjaottelua pelannut tight end merkkautti noissa otteluissa 4573 kiinniottojaardia ja 30 TD:tä. Suorapuheinen yksityisyrittäjä päätti uransa loukkaantumisten pilaaman viime kauden jälkeen.