Nyt se on virallista – Marshawn “Beast Mode” Lynch palaa NFL:ään!

Parin kuukauden ajan otsikoissa roikkunut reilu vuosi sitten uransa lopettaneen kulttikeskushyökkääjä Marshawn Lynchin paluu NFL:ään kotikaupunkinsa Oaklandin paidassa toteutuu kuin toteutuukin, kun miehen pelaajaoikeudet omistanut Seattle Seahawks sekä Oakland Raiders pääsivät sopuun 31-vuotiaan “Marsalkan” pelaajaoikeuksien siirrosta Bay Arealle. Seahawks oli lopulta reilu kauppakumppani ja tyytyi pieneen korvaukseen, joka tässä tapauksessa oli ensi vuoden varaustilaisuuden jämäkierrosten varausvuorojen vaihto niin, että Seahawks saa Raidersin viidennen kierroksen varausvuoron vaihdossa omaan kuudennen kierroksen varausvuoroonsa.

ESPN:n lähteiden mukaan Lynch ja Raiders ovat päässeet sopuun kaksivuotisesta sopimuksesta, jonka peruspalkka on 3 miljoonaa taalaa vuodessa sekä 2 miljoonaa lisää, mikäli viisinkertainen Pro Bowl -keskushyökkääjä ylittää 1000 edetyn jaardin rajan.

Super Bowl -voittaja Lynch on pelasi toistaiseksi viimeisen kautensa vuonna 2015, jolloin loukkaantumiset supistivat miehen kauden vain seitsemän ottelun mittaiseksi. Buffalo Billsin ja Seattle Seahawksin riveissä kaikkiaan yhdeksän kautta pelannut konkari oli uransa huipulla kausien 2011-2014 aikana keräten jokaisella yli 1200 juoksujaardia. Myös pudotuspeleissä miehen peli on kulkenut mallikkaasti tämän kerättyä yli 100 jaardia peräti kuudessa yhdeksästä ottelustaan.

Raidersissa Lynch korvaa keskushyökkääjäosastolla Latavius Murrayn, joka viimeisteli menneellä kaudella 12 TD:tä loistavan hyökkäyksen linjan takana. Lynch saa tulitukea kaksikolta DeAndre Washington-Jalen Richard, joten Raidersin ei tarvitse ylikuormittaa uutta tähteään tulevalla kaudella.

Joka tapauksessa viimeisiä kausiaan Oaklandissa pelaava Raiders nousee viimeistään Lynchin siirron myötä yhdeksi liigan suurimmista mestarisuosikeista tulevalla kaudella.