Jaguars ei käytä franchise tagia Allen Robinsoniin – ykköslaitahyökkääjä päätymässä vapaille markkinoille

Jacksonville Jaguars ilmoitti tiistaina, ettei seura aio käyttää franchise tagia käytännössä koko viime kauden polvivamman vuoksi sivussa olleen WR Allen Robinsonin pitämiseksi seurassa. Samalla uutinen tarkoittaa sitä, että Jaguarsilla on 12.3. asti aikaa sorvata sopimus vuoden 2014 2. kierroksen varauksensa kanssa, muutoin 24-vuotias tähtilaitahyökkääjä päätyy kahta päivää myöhemmin avautuville vapaille markkinoille.

Robinson on nuoresta iästään huolimatta pelannut NFL:ssä jo neljällä kaudella, joskin viime kausi päättyi jo runkosarjan avauskierroksen ensimmäisessä hyökkäysvuorossa tulleeseen ACL-vammaan. Kaudella 2015 upeat 1400 kiinniottojaardia ja 14 TD:tä iskeneelle pelimiehelle riittää silti ottajia, vaikkakin pilalle mennyt viime kausi sekä vaisuhko, 883 jaardia tuottanut edelliskausi luovat pieniä uhkakuvia miehen ylle.

Robinson saattaakin joutua tyytymään lyhyempään Alshon Jeffery -tyyliseen siltasopimukseen, ellei esimerkiksi nousua liigan pohjamudista takaisin pudotuspelijoukkueeksi tekevä San Fransisco 49ers sitten ole valmis iskemään miehen eteen pitkää ja rahakasta pahvia. Ninersia pidetään Robinsonin ykkösvaihtoehtona nyt, kun nuori ja rakennusvaiheessa oleva seura löysi vihdoin uskottavan pelinrakentajan sen tehtyä pitkän sopimuksen Jimmy Garoppolon kanssa.

49ersilla on palkkakatossaan rutkasti tilaa vahvistuksille, eikä ykköslaitahyökkääjän paikka raikkaassa ja kovassa nosteessa olevassa Bay Arean seurassa varmasti kuulostaisi hassummalta vaihtoehdolta myöskään Robinsonin itsensä korvaan. Halvalla miehen palveluksista ei kuitenkaan pääse nauttimaan, tulihan Robinsonista juuri vapaiden markkinoiden halutuin wide receiver.