Rams solmi ennätyssopimuksen viime kauden parhaaksi hyökkääjäksi valitun Todd Gurleyn kanssa

Los Angeles Rams on solminut 4-vuotisen, 60 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen viime kauden NFL:n parhaana hyökkääjänä palkitun keskushyökkääjä Todd Gurleyn kanssa. Uusi megasopimus pitää vielä kahden kauden ajan tulokassopimuksensa alla pelaavan, ensi kuussa 24 vuotta täyttävän vuoden 2015 varaustilaisuuden 10. pelaajana varatun tähden Los Angelesissa seuraavat kuusi kautta. Guaranteed-summaltaan 45 miljoonan dollarin arvoinen jatkopahvi on samalla suurin keskushyökkääjälle koskaan maksettu korvaus NFL:ssä.

Viime kauden MVP-äänestyksessä kakkoseksi Tom Bradyn jälkeen sijoittunut Gurley nakutti runkosarjassa yhteensä 2093 kokonaisjaardia, mikä oli 35 prosenttia koko Rams-hyökkäyksen jaardimäärästä. Juoksujaarditilastossa Gurley oli kakkonen 1305 jaardillaan. Mies oli samalla vasta liigahistorian kolmas pelaaja, joka on iskenyt yhden kauden aikana yli 2000 kokonaisjaardia, 10 juoksu-TD:tä sekä kuusi TD:tä heittopeleissä.

Tarjoamalla Gurleylle pitkää ja rahakasta jatkosopimusta jo tässä vaiheessa Rams vältti samalla tilanteen, johon Pittsburgh Steelers on ajautunut oman tähtikeskushyökkääjänsä Le’Veon Bellin kanssa. Jo toista peräkkäistä kautta franchise tagin turvin aloitteleva Bell ei tälläkään offseasonilla päässyt seuransa kanssa yhteisymmärrykseen pitkästä jatkosopimuksesta, minkä myötä miehen jatko Steelers-paidassa alkavan kauden jälkeen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Samalla Rams osoitti seuran arvostavan keskushyökkääjän pelipaikkaa Steelersiä enemmän, mikä vaikuttanee samalla positiivisesti muiden uudesta rahakkaasta jatkosopimuksesta haaveilevien tähtikeskushyökkääjien, kuten David Johnsonin ja Ezekiel Elliottin tuleviin diileihin.

Gurleyn meneillään oleva tulokassopimus takaa miehelle tulevasta kaudesta yhteensä 4,3 miljoonan dollarin ansiot. Kaudesta 2019 mies kuittaa reilut 9,6 miljoonaa dollaria ennen uuden ennätyssopimuksen astumista voimaan. Rams on ollut viime aikoina aktiivinen tärkeimpien pelaajiensa jatkosopimusten suhteen, solmihan seura uuden laitahyökkääjähankintansa Brandin Cooksin kanssa 5-vuotisen ja 80 miljoonan dollarin arvoisen jatkon vain viikkoa ennen Gurleyn kiinnitystä.

Lue myös:

Entinen Patriots-tähti Danny Amendola nauttii Dolphinsin rennosta ilmapiiristä