Ben Roethlisberger varoittaa JuJu Smith-Schusteria toisen ammattilaiskauden haasteista

Viime kaudella loistavan tulokaskauden NFL:ssä pelannut Pittsburgh Steelersin laitahyökkääjä JuJu Smith-Schuster iski heti debyyttikaudellaan tauluun tulokkaalle upeat 917 kiinniottojaardia ja seitsemän TD:tä vain 14 ottelussa. Samalla mies tiputti kokeneen Martavis Bryantin taakseen laitahyökkääjien nokkimisjärjestyksessä, mikä johti lopulta ongelmapelaajan julkiseen kiukutteluun ja treidaamiseen Oakland Raidersiin.

Viime vuonna 2. kierroksen lopulla varattu Smith-Schuster aloittaa toisen kautensa liigassa – ja tällä kertaa myös odotukset miestä kohtaan ovat aivan eri luokkaa viime kauteen verrattuna. Kun nuorukainen sai vielä viime kaudella vapaata tilaa puolustusten keskittyessä liigan vaarallisimpaan laitahyökkääjään Antonio Browniin sekä Bryantiin, ovat vastapuolen puolustajat tällä kertaa tietoisia myös Smith-Schusterin kyvyistä, mikä tekee marraskuussa vasta 22 vuotta täyttävän pelimiehen toisesta ammattilaiskaudesta huomattavasti tulokaskautta haastavamman.

Myös kaiken nähnyt ja kokenut pelinrakentaja Ben Roethlisberger varoittaa nuorta hyökkääjäänsä toisen kauden haasteista. “Hänen on otettava iso harppaus eteenpäin, sillä nyt kaikki ovat tietoisia hänestä. On paljon helpompaa menestyä tulokkaana kuin tehdä pitkä ura huipulla”, Big Ben lyö jäitä hattuun. “Kaikki lähtee työnteosta. Hän käyttää paljon aikaa ja huomiota harjoitteluun, joten odotan innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan”, Roethlisberger jakaa kehuja 185-senttiselle ja lähes 100-kiloiselle heittokohteelleen.

Smith-Schuster lähtee kauteen lähtökohtaisesti Steelersin kakkoslaitahyökkääjänä, mutta miehen takana peliaikaa tavoittelee myös Oklahoma Statesta tämän vuoden varaustilaisuuden toisella kierroksella napattu James Washington. Washington tuo Steelersin hyökkäykseen lisää syvien heittopelien uhkaa, mikä puolestaan jättää Smith-Schusterille tilaa keskipitkien heittojen kiinniottajana. Steelersin heittohyökkäys on siis edelleen kunnossa Bryantin lähdöstä huolimatta, unohtamatta liigan parhaimpiin keskushyökkääjiin kuuluvan Le’Veon Bellin vaikutusta hyökkäyksen täsmäaseena.

Kuuntele myös

NFL Jenarihaiden kauden toinen jakso – AFC South ja AFC West -ennakot


Widget not in any sidebars