Bengalsilta yllätysveto – yksi puolustuksen kärkinimistä kilometritehtaalle!

Cincinnati Bengals on purkanut 28-vuotiaan safety George Ilokan sopimuksen. Kuusi kautta Bengalsia edustanut 193-senttinen ja 102-kiloinen puolustaja on aloittanut jokaisen pelaamansa ottelun sitten kauden 2013 alun ja mies kuuluikin siitä saakka Bengalsin tärkeimpien puolustuspelaajien joukkoon.

Ilokan sopimuksen purun syyt olivat sisäpiirilähteiden mukaan puhtaasti taloudelliset, sillä isokokoisen safetyn cap hit olisi ollut alkavalla kaudella 6,2 miljoonaa dollaria, minkä jälkeisistä kahdesta kaudesta miehen tilipussi olisi lihonut 6,6 miljoonan dollarin verran kummastakin. Iloka solmi Bengalsin kanssa 5-vuotisen ja 30 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen vuonna 2016.

Pitkään edelleen liigan luotettavimpiin takapuolustuksen lukkoihin kuuluvan safetyn tuskin tarvitsee uuden työpaikan perään huudella, sillä useat NFL-seurat Dallas Cowboysin ja Seattle Seahawksin johdolla kaipaavat kipeästi vahvistusta takakentälleen. Iloka merkkautti viime kaudella 79 taklausta ja yhden syötönkatkon.