Dallasin Pro Bowl -sentteri Travis Frederickillä todettiin Guillain-Barrén oireyhtymä

Dallas Cowboysin tähtisentteri Travis Frederickillä on todettu harvinainen Guillain-Barrén oireyhtymä, eikä yhtenä liigan parhaista senttereistä pidetyn 27-vuotiaan 1. kierroksen varauksen paluusta kentille ole toistaiseksi tietoa.

Guillain-Barrén oireyhtymä on hermojuuren tulehdus, jossa tapahtuu elimistön puolustusmekanismin ohjautuminen omia kudoksia (hermoratoja) vastaan. Alkuun oireisto etenee, vakaan vaiheen jälkeen alkaa kuukausia tai vuosia kestävä toipuminen. Valtaosa oireyhtymään sairastuneista toipuu sairaudesta hyvin, joskin osalle jää merkittäviä toiminnallisia haittoja ja kipua.

Frederick on ollut vuosia yksi Cowboysin vahvan hyökkäyslinjan tärkeimmistä pelaajista, mikä on mahdollistanut mm. keskushyökkääjä Ezekiel Elliottin komeat juoksujaardiluvut. Mies on valittu neljästi liigan tähdistöottelu Pro Bowliin, minkä lisäksi Frederick valittiin toissa kaudella liigan All-Pro-kentälliseen. Mies on pelannut viisi kautta kestäneellä urallaan kaikissa Cowboysin otteluissa, joten tähden mahdollinen puuttuminen olisi samalla järkyttävä isku koko Cowboysin hyökkäykselle.

Miehen oma twiitti tilanteesta:


Widget not in any sidebars