Sopimus valmis! Odell Beckham junior allekirjoitti lähes 100 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Giantsiin

New York Giants on päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta organisaation arvokkaimman pelaajan Odell Beckham juniorin kanssa. Laitahyökkääjä on allekirjoittanut Giantsin kanssa uuden 5-vuotisen ja peräti 95 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka tekee 25-vuotiaasta liigan parhaiten tienaavan laitahyökkääjän.

Sopimuksen guaranteed-summa on hulppeat 65 miljoonaa, jolla mies peittoaa keskimääräisessä vuosiansiossa Steelers-tähti Antonio Brownin 17 miljoonan taalan tulot, kuten myös Buccaneersin Mike Evansin 55 miljoonan guaranteed-sopimuksen.

Viidettä kauttaan NFL:ssä aloittava Beckham saa samalla viidennen tulokasvuotensa 8,4 miljoonan dollarin peruspalkkaan 1,459 miljoonan taalan korotuksen, minkä lisäksi viihdyttävä supertähti kuittaa uuden sopimuksen allekirjoitusbonuksena 20 miljoonaa dollaria. Uusi sopimus pitää miehen MetLife Stadiumilla kauden 2023 loppuun asti.

Jo tulokaskaudellaan liigan valovoimaisimpien laitahyökkääjien kastiin noussut “OBJ” merkkautti jokaisella kolmella ensimmäisellä kaudellaan vähintään 1300 kiinniottojaardia ja 10 TD:tä. Mies ylitti 3000 kiinniottojaardin rajapyykin 30 ottelussa, mikä on tahollaan NFL-ennätys.

Beckhamin sopimus nostaa miehen lähellä liigan parhaiten tienaavien pelinrakentajien guaranteed-summia, sillä vain 94,5 miljoonan guaranteed-sopimuksen alla pelaava Falconsin Matt Ryan sekä 84 miljoonaa Vikingsilta kuittaava Kirk Cousins ohittavat miehen listalla. Vuosipalkassa mitattuna uuden sopimuksensa myötä 18 miljoonaa kaudessa kuittaavan Beckhamin ohittaa pelinrakentajien ulkopuolisessa vertailussa vain Broncosin tähtitukimies Von Miller 19,08 miljoonan vuositienesteillään.

Beckhamin ottelukohtainen jaardikeskiarvo uran neljän ensimmäisen kauden ajalta (94,1 jaardia per peli) on sekin liigan kovin noteeraus ennen Julio Jonesia (88,4) ja Randy Mossia (84,3). Kaikilla kolmella ensimmäisellä kaudellaan liigan tähdistöotteluun valittu Beckham ei ole pelannut peliäkään sitten viime kauden viidennen peliviikon, jolloin nilkkavamma päätti miehen viime kauden ja pilasi samalla lopullisesti Giantsin heikosti alkaneen sesongin.

Lue myös:

Patriotsin hyökkäyksen linjapelaajalle 50 miljoonan dollarin jatkosopimus

Jaguarsin ykköslaitahyökkääjä polvileikkaukseen – sivussa koko kauden!