Viime kauden parhaaksi puolustajaksi valittu Aaron Donald ei vieläkään Ramsin kokoonpanossa – sopimusneuvottelut jäissä

Los Angeles Ramsin puolustuslinjan megatähti Aaron Donald aikoo mitä suuremmalla todennäköisyydellä istua sivussa koko seuran harjoitusleirin ajan miehen odottaessa uutta rahakasta jatkosopimustarjousta. Donald tienaa tulokassopimuksensa viimeisestä kaudesta 6,9 miljoonaa dollaria, mutta miehen tavoitteena on pitkä jatkosopimus, joka takaisi tähdelle jopa 20 miljoonan taalan vuositulot, mikä puolestaan nostaisi 27-vuotiaan NFL-historian parhaiten palkatuksi puolustajaksi alkavan kauden jälkeen.

Jättäytymällä sivuun harjoitusleiriltä toisena peräkkäisenä vuonna Donald menettää samalla mahdollisuutensa tulla rajoittamaksi vapaaksi agentiksi (UFA) kauden jälkeen, jolloin miehen status kauden jälkeen tulee olemaan rajoitettu vapaa agentti (RFA). RFA-status ei anna pelaajalle mahdollisuutta neuvotella jatkostaan vapaasti muiden seurojen kanssa. Takaraja harjoitusleirille saapumisen suhteen tässä tapauksessa on tänään.

Toisaalta Rams pystyy kauden jälkeen molemmissa tilanteissa lyömään miehen kouraan franchise tagin, joten siirtoa toisaalle ei todennäköisesti ole näköpiirissä ainakaan parin seuraavan kauden aikana. Tämä vaihtoehto tosin tuskin on muutenkaan osapuolten toiveissa. Ramsin päävalmentaja Sean McVay ei hänkään odota Donaldin jatkosopimustilanteeseen pikaista ratkaisua. “En usko, että tilanteeseen tulee muutosta tämän päivän aikana. Yritän ottaa Aaroniin yhteyttä myöhemmin päivällä tilanteen selvittämiseksi”, McVay totesi.

Vuoden 2014 1. kierroksen 13. varaus pelasi viime kaudella uransa tähän asti parhaan sesongin miehen iskettyä 14 runkosarjaottelussa 11 säkitystä. Donald valittiin koko NFL:n viime kauden parhaaksi puolustajaksi. Megatähti on itse kertonut tavoittelevansa sopimusta, joka nostaisi tämän samaan palkkakategoriaan liigan ylemmän keskikastin pelinrakentajien kanssa, mikä tarkoittaisi noin 20 miljoonan dollarin vuosiansioita. Liigan tämän hetken parhaat puolustuspelaajat tienaavat kaudessa reilut 17 miljoonaa dollaria, joten Donaldin palkkavaatimus on markkinoiden tasoon nähden varsin kohtuullinen. Tukalassa palkkakattotilanteessa isojen sopimustensa myötä painiskeleva Rams saattaa kuitenkin turvautua alkavan kauden jälkeen pitkän megasopimuksen sijaan franchise tagiin miehen suhteen.

Lue myös:

Mitä NFL:stä tuttu “franchise tag” oikein tarkoittaa?