Vikings vuoden sopimukseen Bengalsin hylkäämän safetyn kanssa

Minnesota Vikings on solminut vuoden sopimuksen Cincinnati Bengalsin ulosostaman safety George Ilokan kanssa, kertovat NFL:n viralliset nettisivut. Kuuden kauden ajan Bengalsia edustanut 28-vuotias kovaa taklaava Iloka on tuttu mies Vikingsin päävalmentaja Mike Zimmerille, joka toimi Bengalsin puolustuksen koordinaattorina Ilokan kahdella ensimmäisellä kaudella.

Ilokan tulevan kauden palkka on veteraanipelaajan minimi, 790 000 dollaria, minkä lisäksi mies kuittaa 90 000 dollarin bonuksen. Palkkio on kaukana 5,3 miljoonasta, jonka mies olisi Bengalsissa tällä kaudella tienannut ilman sopimuksen ulosostoa.

Viime kaudella kaikki 16 ottelua aloittanut Iloka muodostaa Vikingsissa yhden liigan kovimmista safetykolmikoista viime kaudella All-Pro-joukkueeseen valitun Harrison Smithin sekä Andrew Sendejon kanssa. Samalla miehen tulo tekee yhdestä liigan parhaista puolustusjoukkueista entistäkin vaarallisemman – Vikes päästi viime kaudella toiseksi vähiten heittojaardeja (192,4) sekä vähiten kokonaisjaardeja (275,9) ja pisteitä (15,8).

Vikings kaipaa päävalmentaja Zimmerin mukaan kuitenkin vielä leveyttä ennen kaikkea tukimiesosastolleen. “Meillä ei ole tarpeeksi leveyttä, joten työskentelemme juuri nyt hankkiaksemme sitä usealle muullekin pelipaikalle”, Zimmer vahvistaa.

Varsinkin tukimiesosasto on Eric Kendricksin ja Anthony Barrin takana kapea, joten jomman kumman kärkitukimiehen loukkaantuminen saattaisi olla pahemman luokan katastrofi muuten laadukkaalle puolustukselle. Todellisten täsmävahvistusten tekemiseen Vikingsille ei ole palkkakatossaan liiemmin tilaa, joten sen onkin lähtökohtaisesti luotettava nuorten lupausten kehittymiseen mitat täyttäviksi backupeiksi.